Samenvatting

Avanti sluit de heenronde feilloos af.

In een vrij goed gevulde zaal spelen onze Knights hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Piet De Langhe van onze sponsor Digicreate neemt graag de honneurs waar om de opworp te verzorgen.
Na de thriller van vorige week tegen Pepinster, is het bij onze Knights volle focus tijdens de opwarming.

Coach Wim kiest opnieuw voor zijn traditionele starting 5 van de laatste weken met Jules, Arno, Niels, Joren en Hoffie. De opworp gaat verloren voor Avanti, maar Namen kan hun eerste aanval niet afronden. Avanti neemt over en na 5 seconden in aanval komt de bal bij Joren die een eerste driepunter binnen knalt. Mooie start van onze Knights…  Zo kan Namen een tweede aanval opzetten welke ze opnieuw niet kunnen afronden. Avanti neemt over en na 5 seconden in aanval komt de bal opnieuw bij Joren die zijn 2de driepunter binnen knalt. Mooiere start van onze Knights… Zo kan Namen hun derde aanval opzetten welke ze opnieuw niet kunnen afronden. Avanti neemt over en na 5 seconden in aanval komt de bal bij Jules die de 3de driepunter op rij binnen knalt. Verschroeiende start dus van onze Knights…
9 vs zero en dus tijd voor Namen om het tempo te breken via een time out.  Als Arno en Hoffie, met een bijna half court 3punter, hun bijdrage leveren in aanval, staat het na 10 minuten in Q1 reeds 24-2.

Tijd voor ons coach om reeds de eerste rotaties van de wedstrijd te maken. Zowel Kjel, Driesje, Kenneth & Vinkske komen gemotiveerd op het veld en leveren een prima spel zodat onze Knights sterk blijven presteren. De hamvraag in de bar is dan ook bij de rust (62-28) wie het 100ste punt zal scoren en wat de totale eindstand zal worden.

Echter, loopt de 2de helft wat af op een sisser waarbij de concentratie in aanval en secuur in verdediging niet kan aangehouden worden. Onze Knights scoren nog samen een 35-punten in de 2de helft waarbij Q3 zelfs verloren wordt. 78-47.
En door wat onbegrijpelijke missers blijven we steken op 97 – 60 winst.

Opnieuw dus “job done”, in een wedstrijd welke zonder veel glans kan toegevoegd worden aan de statistieken. En de heenronde kan dus feilloos wordtenafgesloten.

Volgende week zondag 21 januari om 17:00 staat de topper tegen het stugge Tongeren op het menu, 3de in het klassement. Tongeren was in de heenronde geen gemakkelijke klip te omzeilen en de verre verplaatsing zal het onze Knights niet gemakkelijk maken. Het wordt alvast een wedstrijd met een zeer hoog risico gehalte welke onze zegereeks wel eens in het gevaar kan brengen.

Voor as topwedstrijd willen we gerust een bus organiseren tegen een democratisch prijsje.
Echter maakt het enkel zin indien voldoende deelnemers gevonden wordt.
Alvast zullen de spelers de ondersteuning van onze supporters extreem goed kunnen gebruiken.