Datum Tijd Seizoen
30 sep 2017 18:00 2017-2018

Samenvatting

Tussenstanden (6-10; 12-25; 25-37; 43-40)

Onze dames keken tegen Bavi Gent, ons zwarte beest, na 5 minuten reeds tegen een 0-10 achterstand aan. Eventjes leek het er op dat we de kloof zouden dichten toen we 6 punten op rij scoorden (6-10 na 10).

In het tweede kwart bleef het zoeken om een gaatje te vinden in de stugge Bavi defense (6-18 na 15), we stapelden de balverliezen en slechte passen op zodat we bij de rust tegen een 12-25 achterstand aankeken.

Na wat oplapwerk in de rust begonnen we eindelijk de weg naar het doel te vinden in het derde kwart. Defensief vlotte het echter nog steeds niet zodat we op het einde van het derde kwart nog maar 1 puntje hadden ingelopen. (25-37 na 30).

Waarschijnlijk waren er op dat moment weinig aanwezigen die Avanti nog een kans gaven. Maar we zetten onze verdediging op punt en wat volgde was een spannend 4e kwart. Thea toonde de weg door een shotje te lukken maar Bavi scoorde 1 vrijworp tegen. Geeske lukt een shotje nadat Nele tot 2 keer toe de aanvallende rebound genomen had. Judith lukte 4 vrijworpen op rij na 2 foutief gestopte drives zodat we na 34 minuten opnieuw op een fatsoenlijke afstand kwamen (33-38 na 34). Nele, Fien V en Eline staken nog een tandje bij in verdediging en Fien V lukte een shotje zodat we met nog 3 minuten te spelen slechts 1 driepunter achterstand meer hadden. Met nog 2’30” te spelen nam Fien O een belangrijke aanvallende rebound en hierdoor kon Judith de driepunter van de gelijke stand scoren (38-38 na 37’30”). De volgende aanval nam Fien V een aanvallende rebound en werd ze foutief gestopt. Fien V gooide haar vrijworpen binnen en voor het eerst stonden we voor (40-38 na 38’30”). Fien O zorgde voor een steal, Geeske nam een aanvallende rebound en Judith kon met succes een drive afwerken (42-38 na 39’30”). Geeske scoorde nog een vrijworp en Bavi scoorde zijn eerste veldkorf met nog 5 seconden te spelen. Eindstand 43-40.

Proficiat dames om er te blijven in geloven en voor de inzet in de tweede helft.

Avanti Dames Brugge : Geeske Steijns 5; Fien Vandaele 11; Thea Debbaut 7; Rani Steenacker; Judith Van Craeymeersch 13; Fien Ost 6; Felke Steijns; Nele Raspoet 1; Eline Verbeest

Bavi Gent : Defraigne C; De Witte Elke 11; Vandoorslaer K 1; Raes Sarah 2; Ongenaet Anouk 5; Dhondt Magali 12; Goosens Julie 6; Vandeweghe L 3;

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok