Supporters in de kijker 201902 Geert Pollentier

Supporters in de kijker: Geert Pollentier & Tine Maréchal

Deze keer zetten we een doorwinterde (thuis)supporter in de kijker, of beter gezegd in het kader: Geert Pollentier. De diepere kennismaking gaat door temidden van prachtige antiquiteiten en prenten van allerhande allooi: alles zolang het maar in een kader past!
Het gaat vandaag uiteraard over het rood van Avanti, maar bij Geert moet daar toch altijd een streepje (zeg maar streep) groen bij. Niet verwonderlijk eigenlijk, want de sportcarrière van Geert begon als speler bij Cercle wat een logisch gevolg was van zijn studie bij de
Frères. Maar mede door zijn lengte van 1.96m werd hij toch opgemerkt doorbasketbalcoaches, en schakelde hij rond zijn 16e volledig over naar basketbal nadat hij dit eerst nog samen met voetbal gedaan had.

Een mooie basketcarrière zat er misschien wel in bij Concordia, waar Geert vanuit de jeugd doorstroomde naar de reserven en tenslotte de eerste ploeg, van eerste provinciale met promotie naar 4e Nationale, maar daar stopte de opgang van Concordia met een ticketje retour, en dat betekende ook het einde van de basketcarrière van Geert. Iets wat hij zich eigenlijk altijd beklaagd heeft, want hij heeft er heel mooie herinneringen aan, zoals Clinics met René Mol, deelname aan het drie-steden tornooi met ’s Hertogenbosch en Trier, enzoverder.

De uitlaatklep werd daarna Avanti, waar hij jarenlang harde supporter en sponsor was, tot hij bij het over kop gaan van Avanti moest uitwijken naar Damme, en daarna een lange tijd op zijn honger moest blijven voor basket.
Geert én zijn echtgenote Martine, die trouwens ook een hevige supporter is, waren dan ook superblij toen ze als een van de eersten aangesproken werden voor het Nieuwe Avanti. En het gaat snel vooruit: elk jaar opnieuw wordt de lat hoger gelegd, maar Geert benadrukt dat het bestuur zich op korte termijn niet aan avonturen mag wagen als het
onvoldoende kans op slagen heeft, en in de verdere toekomst ziet Geert Avanti wel weer naar de top groeien, maar het moet zeker financieel gezond blijven.

Jammer genoeg vindt Geert dat in Stad Brugge het basket nogal wat stiefmoederlijk behandeld wordt en hoopt dat de Stad op korte termijn toch wel voor wat extra
ondersteuning zal zorgen. Zijn natte droom is trouwens dat er in Brugge ook een voetbaltempel komt die ook plaats biedt aan een stukje baskettempel, zoals dit het geval is
in het Monaco van Cercle Brugge; dit zou dan ook meteen kunnen betekenen dat er wat meer groen in het logo van Avanti zou kunnen kruipen.

Tot slot breekt Geert nog een lans voor de “echte supporters”: dat zijn deze die hun ploeg naar de overwinning roepen en schreeuwen in plaats van met muziek (sorry DJ My), maar ja: niet iedereen heeft een stem als een klok zoals Geert hé.

Geert hoopt in ieder geval dat op het einde van het seizoen onze kampioenstitel opnieuw
mag ingekaderd worden, uiteraard in een kader van …. juist: Geert Pollentier & Tine
Maréchal.

Lang leve de basketbalclub basketbalvereniging Avanti Brugge Knights!