Supporters in de kijker 201805 Kurt Caestecker

Supporters in de kijker: Kurt en Dany Caestecker-Van Leynseele


“Op onze trouwdag de link met Avanti opnieuw opgenomen”

Het zal je maar overkomen: op je trouwdag bij het verlaten van het stadhuis plots elk een sjaal van Avanti rond de nek krijgen, en twee dagen later zit je op de eerste competitiematch van het vernieuwde Avanti, en je wordt een van de trouwste supporters… zo verging het in ieder geval Kurt en Dany in 2016.

Beiden hebben wel een verleden in het basket: Dany speelde ooit rond haar 17 jaar een aantal jaren bij de Damesploeg van Ronse, terwijl Kurt in schoolverband begon te basketten, vooral onder impuls van zijn 5 jaar oudere neef Wim Vanhauter. Zijn iets te kleine gestalte bleek echter een hinderpaal voor een verdere basketcarrière. Maar een tatoeage van Michael Jordan op zijn rug zijn een blijvende herinnering aan het basket.

Dus basket bleef een interessegebied voor Kurt; bij het vroegere Avanti was hij een regelmatige supporter bij de eerste ploeg, en de laatste jaren had hij ook een 8-game-abonnement bij BCO Oostende. Het was dus wat aanpassen qua niveau toen ze overstapten van matchen in 1e Klasse naar 4e Provinciale niveau, maar in de praktijk bleek het niveau van het nieuwe Avanti toch ruim boven de verwachtingen te zijn, zodat Kurt en Dany van de overstap geen spijt hebben.

Maar ook naast het basket is Kurt een zéér gedreven sporter met een ruime en gevarieerde carrière: vanaf 6 jaar keeper bij Cercle Brugge (alhoewel Kurt nu een vurig Club fan is), maar zijn ongenoegen met de elitaire én soms discriminerende sfeer in die tijd bij Cercle, deed hem overstappen naar individuele sporten: Taikwondo, badminton, fietsen, boksen… hij is alleen nogal moeilijk op zijn paard te krijgen 😉

En als Kurt sport is het alles of niets: er ten volle voor gaan, tot het uiterste gaan en nét er over, niet kunnen verdragen dat er iemand voor je rijdt… kortom zeer fanatiek bezig met zijn trainingen.
Niet te verwonderen dus dat hij ook fanatiek is als supporter, maar dan wel met een positieve ingesteldheid: je kan je eigen ploeg nooit motiveren door de andere ploeg af te breken!

En we zouden bijna nog vergeten dat dit nieuw samengesteld gezin ook nog 2 andere leden telt: de hond Mara speelt graag de baas, en bepaalt veelal wanneer zijn pleegouders moeten thuis zijn. En uiteraard is er nog Femke: ook vurig supporter van Avanti, maar voor het ogenblijk nog krachten aan het herwinnen na klierkoorts en dus genoodzaakt om de beperkte actieve uren selectief in te vullen. Veel beterschap Femke, en dat je er binnen enkele maanden volledig door bent!

(verschenen in de nieuwsbrief van mei 2018)