Supporters in de kijker 201809 Isabelle De Pourcq

Supporters in de kijker: Isabelle De Pourcq

 

Bij de dameslingeriezaak “La Finesse” in de Smedenstraat is de nieuwe collectie binnen: de one-size-fits-all enige echte AVANTI-BEHA!  Een goeie reden dus om even met de uitbaatster, sponsor en supporter Isabelle De Pourcq te gaan praten.

Isabelle was al vanaf haar 6 jaar flink met de voetjes aan het stampen bij matchen van (het vroegere) Avanti.  Niet moeilijk als “De Pourcq Deuren” een van de belangrijkste sponsors was en bovendien nonkel paster Roger De Pourcq voorzitter was van Avanti.  Zelf was Isabelle wel zeer sportief in haar jeugd met atletiek, keurturnen, ballet, zwemmen, tennis en voetbal, maar géén basket!?
Na de teloorgang van Avanti kwam de basketinteresse op een lager pitje te staan, maar toch ging Isabelle occasioneel en uit sympathie nog naar het basket om haar schoonbroer coach Jean-Marie Vanhulle te volgen, of de zonen van haar zus Sabine (Sander en Pieter Pieters) die bij Racing speelden.

Toen startte Avanti opnieuw !  Isabelle heeft jammer genoeg deze start gemist, maar via vrienden in ’t Risico is ze toch rap weer in het basket gerold en was ze meteen verkocht.
En toen ging het snel: door de muzikale achtergrond van haar overleden man Joost had ze wel wat installaties op zolder staan, dus schonk Isabelle een mengpaneel waarmee DJ My tegenwoordig de nodige ambiance in de zaal brengt. En dan volgde de vaste sponsoring.  De eerste matchbal die ze kreeg, getekend door alle spelers en bestuur, heeft nu trouwens een ereplaats in de living en Isabelle is er niet weinig trots op.  Een goede basis dus om een gepassioneerd supporter te worden.
De “De Pourcq’s” hebben goede familiebanden.  Het hoeft dus niet te verwonderen dat er regelmatig familie mee komt supporteren.  En wie weet is er eens een match waarop we een grote familiefoto kunnen maken onder de vlag van Avanti?
Trouwens haar vriend Kris, uitbater van hotel Cordoeanier en café Rose Red, heeft nog competitief basket gespeeld, dus ook van die kant gedijt de basketmicrobe.
 
Heeft het basket nu het leven van Isabelle veranderd?  Zeer zeker is het antwoord, want intussen is haar vriendenkring veranderd en ook fors uitgebreid, wat dus een goede zaak is voor het sociaal leven.

En wat haar meest memorabele gebeurtenis is bij Avanti?  Zonder veel nadenken zegt Isabelle de niet-gespeelde bekerwedstrijd op Wevelgem.  Avanti had een bus ingelegd naar Wevelgem, maar die dag begon het zo hard te sneeuwen dat de match terecht uitgesteld werd. En in plaats van om 19 uur aan de bus af te spreken zoals voorzien hebben vele supporters gewoon de afspraak toch laten doorgaan maar dan in café De Reisduif.  En eerder toevallig is Isabelle die avond daar ook beland midden tussen een dolenthousiaste bende supporters van Avanti.  En eigenlijk hebben we die match tegen Wevelgem van de week daarna (64-97) eigenlijk die avond al gewonnen.  Een memorabele avond dus.

(verschenen in de nieuwsbrief van september 2018)