Supporters in de kijker 201811 Robert Clauwaert

Supporters in de kijker: Robert en Martina Clauwaert-Carels


Zowat alle vaste supporters kennen wellicht (misschien van ver?) Robert Clauwaert en Martina Carels.  Ze zitten immers steevast aan de overkant van de tribune. En niet omdat ze niet sociaal zijn maar wel met een zeer goede reden: ze komen meestal op het laatste moment toe en kunnen daar nog een bank bijplaatsen; zodoende zitten ze iets hoger en kunnen zo, niet gehinderd door de afsluiting, beter het terrein zien en de wedstrijd volgen.  Dus supporters naast hen zijn zeker welkom hoor.

Robert is een laatbloeier, want hij begon pas op zijn 15 jaar te basketten bij Dynamo Brugge waar hij doorgroeide tot de eerste ploeg (2e Nationale). Na de teloorgang van Dynamo (waar hebben we dergelijk verhaal nog gehoord?) speelde hij achtereenvolgens voor Blankenberge, Assebroek en Zwevezele om finaal in 1990 terug te keren naar Assebroek die toen een fusieploeg gevormd had met de jeugd van Avanti.

Ook zijn echtgenote had heel wat familie die basket speelde, en Martina was ook hostess voor sponsor confiserie Kathy op alle thuis- en uitwedstrijden van Dynamo, dus basket lag ook haar nauw aan het hart, vooral doordat ze in die functie (met een snoepje?) Robert aan de haak kon slaan.

Maar op het einde begon Robert een tweede carrière als ref, voornamelijk om eens grondig de reglementen te leren, maar hij is toch jaren een gewaardeerde scheidsrechter geweest in het West-Vlaamse basket. Een opleiding die hij trouwens aan iedere speler kan aanraden.

 

Al van bij de (her)start van Avanti zijn Robert en Martina komen supporteren, vooral dan uit nostalgie en ook omdat Robert nog met onze voorzitter samen basket gespeeld heeft. Hij heeft trouwens als vaste supporter vorig jaar de hoofdprijs van Avanti weggekaapt: een reisje naar Parijs.

Robert en Martina zijn niet de uitbundigste supporters: ze zijn vooral genieters van de sfeer en de verbondenheid in de Avanti familie. Zwaaien met een sjaal zit er voor hen ook niet in, want Martina vindt de huidige sjaals te veel “mannensjaals” en wil eigenlijk graag een “vrouwensjaal” kopen, bv. een soort Pashmina.  Iets om over na te denken?

Robert is ook de rustige analist, die het basket heeft zien evolueren van een eerder technisch spel naar een krachtiger maar ook agressievere ingesteldheid van spelers en coaches.

Tenslotte dromen Robert en Martina blijkbaar stilletjes van een tweetal activiteiten binnen Avanti. Ten eerste een ouderwets kampioenenbal, en ten tweede een ludieke match tussen spelers/bestuur/supporters in eender welke combinatie.