Supporters in de kijker 201804 Paul De Rocker

In de aanloop naar de kampioenenviering, is het logisch dat we deze keer een supporter in de kijker plaatsen die als het ware specialist is in kampioen zijn.
Paul De Rocker is net opnieuw kampioen geworden in de disciplines hinkstapspringen en verspringen, intussen al méér dan 100 keer!  Zijn volledige verzameling aan bekers en medailles loopt in de honderden, maar Paul heeft toch een speciale herinnering aan “De Gouden Merel” en de “Sporttrofee” van de stad Oostkamp.  Beslist een hele klus om die mee te verhuizen naar het nieuw appartement dat hij nog maar net betrokken heeft, samen met zijn echtgenote Lutgart Palmaerts.
Wie over sport spreekt kan eigenlijk niet rond Paul heen: met zijn 76 jaar is hij nog wekelijks aan het trainen voor de kampioenschappen atletiek. Hij traint trouwens op de piste van Sport Vlaanderen, of bij slechter weer loopt hij rondjes boven in de basketzaal. Daarnaast geeft hij ook les “Samen bewegen” voor de senioren. Het motto van Paul is trouwens “deelnemen is belangrijk, maar winnen is het allerbelangrijkste!”

Maar even terug in de tijd.
Als typische winteractiviteit begon Paul zijn basketcarrière bij Jupiter, dan Concordia en later Olbak Kortrijk om uiteindelijk terug te keren naar Jupiter, en speelde uiteraard ook mee in de Corpo ploeg van de Brugeoise. Echter, geen enkele van deze ploegen bestaat nu nog.
In de zomer was er dan meer tijd en beter weer voor atletiek: al vanaf 1957 is Paul lid van Olympic Brugge, en is het tweede-oudste lid (nà Carolus Moens, 92 jaar). En of hij actief blijft…
 
Maar waar ligt nu de link met Avanti?
Wel, als basketter was hij regelmatig aanwezig op matchen van Avanti toen ze nog in eerste klasse speelden. En vooral de Amerikaan Tom Duff roept speciale herinneringen op.
Intussen was het ietsje minder basket, tot Paul op 11 september 2016 trainde op Sport Vlaanderen en massa’s volk zag toekomen.  Toen hij te horen kreeg dat dit de openingsmatch was van het nieuwe Avanti, is hij meteen gaan douchen en teruggekomen. Het begin van een nieuwe basketperiode was een feit.
Intussen zie je Paul en Lutgart op alle thuismatchen van de seniores en zelfs op verplaatsing, mét uiteraard hun supporterssjaal. Op een thuismatch maken ze dat ook de overkant van de vaste supporterstribune rood gekleurd is, en volgens hen zijn dit de beste plaatsen.
Maar de link met Avanti is nog sterker, want de kleindochter van Lutgart, Margo Boedt, is een gedreven speelster bij de dames  bij de Landelijke U19 en de Dames Two.
 
En om te eindigen geeft Paul nog enkele aanbevelingen mee voor Avanti:

  • Geloof in de kracht van jezelf
  • Avanti moet rustig verder bouwen aan de toekomst

 

(verschenen in de nieuwsbrief van april 2018)