Details

Datum Tijd Seizoen
17 feb 2018 14:30 2017-2018

Samenvatting

Laatste wedstrijd van de heenronde en ik moest zelf nog in Sijsele spelen om 17u. Het mocht vooruitgaan, maar daar besliste de thuiscoach anders over door heel laat te arriveren. Mijn gele outfit werd mooi gecamoufleerd met een opwarmtruitje, de match mocht beginnen!

Het eerste kwart ging gelijk op, zo waren beide ploegen toch opgewarmd, 11-9 voor Wielsbeke. In het 2e kwart ging onze beter en beter, ondanks onze ondertussen klassieke missers op lay-ups. Tot nader orde mist niemand met opzet, dus blijven druk zetten in verdediging was de boodschap.

Na de koffie stokte de machine compleet. Niets lukte, lay-ups missen, vrijworp missen enz. Enkel Nore kon scoren in dit kwart. Wielsbeke won logischerwijs het 3e kwart met 13-2 (!). Na een aantal minuten in het 4e kwart stonden ze snel op 41-31, het zag er niet goed uit. Maar onze wil om te blijven basketten, sterk druk te zetten en de geregelde terechte offensieve fout die gefloten werd voor het zoveelste moving screen stuwde ons vooruit. Wielsbeke kreeg offensief niets meer voor elkaar, een technische fout van hun guard was een dieptepunt. De bonus vrije worp werd benut door Helena. Hoe slecht het 3e kwart offensief was, hoe vlot alles ging in het 4e kwart. Bijna iedereen scoorde in de laatste minuten. In 5 minuten zetten we een 2-17 run op het bord. Onze 7 meiden bleven voor elke bal gaan geruggesteund door ons massaal meegereisd publiek. Een fantastische afloop van een hele spannende wedstrijd.

Ik ben enorm trots en ook heel blij voor hen dat ze de winst hebben mogen binnen halen! Dat hebben ze volledig aan zichzelf te danken. De komende weken staan er véél lay-ups en vrijworpen op het menu ^_^!