Details

Datum Tijd Seizoen
4 nov 2019 15:00 2019-2020

Samenvatting

Na 2 overwinningen op rij mochten we aantreden in Boom. Met de 107-48 pandoering van vorig jaar in het achterhoofd was beter doen de boodschap. Eline (score + 2 vrijworpen) en Thea zorgden voor een voorsprong (3-6 na 1) en de coach van Boom nam een time-out om orde op zaken te stellen. Scores van Judith, Geeske en Thea hielden ons echter in evenwicht (12-12 na 5). Enkel Eline kon scoren zodat we dankzij een goede verdediging gelukkig mochten zijn dat we niet te ver achter stonden (17-14 na 10). In het tweede kwart zorgden Maité, Julie en Geeske er voor dat we opnieuw langszij kwamen (20-20 na 14). Toen schudde Boom nog eens aan de boom en dankzij Geeske en Eline (2x) was de achterstand nog niet dramatisch (32-26 rust).

In het begin van het derde kwart was het alleen Phéline die kon scoren (39-28 na 25) zodat de 10-puntenkloof een feit was. Toch gaven we niet op en via de bedrijvige Eline (2x) en Geeske (score + vrijworp) en door 2 gelukte vrijworpen van Jienke bleef de achterstand onder de 10 punten. Toen we in het vierde kwart na scores van Nele en Geeske (score + vrijworp) opnieuw tot op 6 punten naderden (48-42 na 32) duwde Boom opnieuw het gaspedaal in en liep weer van ons weg. Eline met een score, Judith met een driepunter en Thea met 2 vrijworpen zorgden voor een 56-49 achterstand (na 35). Opnieuw plaatste Boom een versnelling en via scores van Thea, Margot en Eline konden we de schade een beetje beperken (69-55 eindstand).

Proficiat dames en coach, deze wedstrijd kan ons vertrouwen schenken in de volgende wedstrijden.

Avanti Dames : Geeske Steijns 12; Thea Debbaut 8; Jienke Struyve 2; Judith Van Craeymeersch 5; Maité Compernolle 2; Nele Raspoet 2; Margot Boedt 2; Pheline Van De Bruane 2; Eline Verbeest 18; Fien Van Daele; Julie De Bel 2

Tussenstanden 17-14; 32-26; 46-37; 69-55