Datum Tijd Reeks Seizoen
4 aug 2018 20:30 Beker van Vlaanderen 2018-2019

Samenvatting

we zijn weer vertrokken voor een nieuw seizoen.
Vooraleer we onze eerste stappen in 1e landelijke zetten hebben we eerst nog een paar wedstrijden voor de beker van Vlaanderen.
Onze damesploeg ziet er een beetje anders uit dan vorig jaar; Fien Ost en Rani Steenackers vertrokken en Fien Vandaele zal nog tot in Februari out zijn omwille van herstel van haar gescheurde kruisbanden.
Naast een nieuwe coach kwamen er ook nog 3 versterkingen :
• Lynn Delvaux (ex Ieper, Gentson, Brasschaat & Boom)
• Maité Compernolle (ex Gentson, Blue Stars & Dames Basket Brugge)
• Phyline Van De Bruane (ex BT Kortrijk & Deerlijk)
Zaterdagavond beten we alvast de spits af tegen de kersverse 2e landelijke ploeg Middelkerke.

Onze dames toonden direct wat ze van plan waren en na anderhalve minuut was de voorgift weg (8-7) maar we lieten Mibac toch in de wedstrijd komen want via 13-10 (na 5 min ) liepen ze 14-20 uit na 10 minuten.Of neen, tot grote hilariteit in de ganse zaal keurden de scheidsrechters een gelukte doelpoging nog goed alhoewel het kwarter signaal al uitgestorven was vooraleer de bal vertrok … maar onze dames lieten dit niet aan hun hart komen. Alhoewel Mibac als eerste scoorde in het tweede kwart, plaatsten onze dames een 14-0 (28-24 na 16). We bleven op onze elan verder gaan en via een paar heel mooie combinaties liepen we verder van hen weg (27-36 ruststand).
In het begin van het derde kwart was de concentratie en het samenspel even weg want na 3 balverliezen stond Mibac weer naast onze dames (34-36 na 22) en 3 balverliezen later stonden we opeens op achterstand (41-39 na 25). Mibac liet eerst nog verder uit maar toen schoten we opnieuw wakker en zetten we de scheve situatie terug recht (47-53 na 30).In het vierde kwart hielden we de wedstrijd onder controle en lieten Mibac niet meer terugkomen;
Proficiat dames met deze eerste overwinning. Zeker geen sinecure na slechts 3 trainingen, een nieuwe coach, nieuwe speelsters en nieuwe spelsystemen;
We kijken vol vertrouwen uit naar het vervolg.

Tussenstanden : 22-14; 27-36; 47-53; 54-72
Avanti Dames : Geeske Steijns 3; Thea Debbaut 18; Lynn Delvaux 20; Judith Van Craeymeersch 8; Maité Compernolle 7; Nele Raspoet 2; Phyline Van De Bruaene; Eline Verbeest 14

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok