Details

Datum Tijd Seizoen
10 mrt 2018 20:30 2017-2018

Samenvatting

In een propvolle zaal (meer dan 250 bezoekers) en met een 40-tal eigen supporters (dankuwel Two om na jullie wedstrijd in Waregem te komen) mochten we de leider in de heksenketel bekampen.

Thea opende direct de score en Fien O lukte een mooie drive maar het was toch BTK die een eerste kloofje kon maken (8-4 na 2’30”). Met 2 gelukte vrijworpen van Fien O en een drive en vrijworp van Geeske konden we weer op voorsprong komen maar een bom aan de andere kant gaf BTK weer het voordeel (11-9 na 5). Geeske lukte een shotje en Thea een drive na een aanvallende rebound van Eline. Thea paste van inside naar Judith die bedankte met een bom , Thea scoorde na een perfecte LA-cut met Eline en op de buzzer van het eerste kwart scoorde Eline na een aanvallende rebound (13-20 na 10).

In het begin van het tweede kwart waren we aanvallend onmondig. Fien O en Felke lukten elk een vrijworp en zo konden we niet verhinderen dat BTK weer aansloot (22-22 na 15). Maar we pikten de draad opnieuw op na een shotje vanuit de short corner van Eline na pas van een drivende Nele. Felke scoorde na een inside pass van Eline en de wederoptredende Fien V lukte een vrijworp. Onze voorsprong werd echter teniet gedaan door een wanhoopsdriepunter op de buzzer van de 24 seconden (27-27 na 16’30”). Thea scoorde inside, Fien O lukte een mooie drive en Fien V lukte met nog 6 seconden te spelen een shotje na een mooie inside-outside met Thea. Het zat BTK opnieuw mee want met een driepunter van net voorbij de middellijn op slag van rust konden ze opnieuw aansluiten (32-33 na 20).

BTK nam de beste start na de rust, Geeske lukte weliswaar een mooi shotje na een pass van Fien O maar enkele BTK outside shots brachten ons op een 39-35 achterstand (39-35 na 22’30”). Maar toen geraakte onze aanval weer op punt en we scoorden een 0-10. Felke lukte een shot na drive van Judith, Geeske lukte een shot vanop de elleboog, Judith scoorde na assist van Fien O, Geeske scoorde vanuit de short corner en Thea deed haar dit na na een assist van Eline (39-45 na 26). Een time out van BTK bracht hun verdediging opnieuw op orde en we lukten enkel nog een shotje van Judith na assist van Rani. Gelukkig bleef ook onze defense op punt zodat we het derde kwart met een voorsprong konden afsluiten (43-47 na 30).

Judith opende het vierde kwart met een bom na outside pass van Thea en Thea scoorde op haar beurt met een post move na assist van Geeske. Eline en Thea lukten elk een vrijworp en Thea scoorde na een mooie aanvallende rebound (47-56 na 37). Eline en Judith scoorden elk een vrijworp en Fien O bracht me een shotje van de short corner onze voorsprong met nog 15 seconden te spelen opnieuw op 10 punten (50-60). BTK legde met 2 gelukte vrijworpen de eindstand vast.

Proficiat dames met deze prachtige overwinning. Als TEAM kunnen we iedereen aan!

BTK: Ducoulombier; Grymonprez 11; Schoreel 6; Gheysen; Msili 5; Mortier; Kapenga 11; Strumane 6; Bevernage 6; Remmerie 4; Cordier 2
Avanti Dames : Geeske Steijns 11; Fien Vandaele 3; Thea Debbaut 15; Rani Steenacker; Jienke Struyve; Judith Van Craeymeersch 11; Fien Ost 9; Felke Steijns 5; Nele Raspoet; Hannah Van Craeymeersch; Eline Verbeest 5

Tussenstanden : 13-20; 32-33; 43-47; 52-60