Details

Datum Tijd Seizoen
15 sep 2018 18:30 2018-2019

Samenvatting

In een goed gevuld Leopoldskazerne met slechts 2 betalende bezoekers mochten we aantreden tegen gevestigde waarde Gentson. Onze dames namen de beste start en via scores van Felke & Geeske, een vrijworp van Maité en een bom van Judith liepen we 4-8 uit (4-8 na 5). Verdedigend was de start heel sterk en met scores van Eline (2x) en Geeske werd het eerste kwart afgesloten met een kleine kloof (8-14 na 10).
In het tweede kwart startte Eline met een mooie postmove maar toen vielen we aanvallend stil.(12-16 na 15 en 14-16 na 17). Plots vonden we toch opnieuw de weg naar de korf en nadat Thea vanuit de post gescoord had scoorden we nog 4 vrijworpen op rij (Maité 2x en Judith 2x) zodat we opnieuw 8 punten voorsprong hadden (14-22 rust)

Na de “appelsientjes” startte de tweede helft gelijkopgaand. Een aantal mooie combinaties zorgden ervoor dat Eline vrij kwam en kon scoren (shot + vrijworp) en Geeske scoorde met een mooie floater (22-27 na 25). Eventjes verloren we de pedalen en stapelden we de balverliezen op, misten we onze vrijworpen en Gentson kon zowaar met een bom terug aansluiten (31-31 na 29). Maité antwoordde aan de andere kant ook met een bom zodat we het derde kwart toch met voorsprong konden afsluiten (31-34 na 30).
In het vierde kwart bleef het aanvankelijk moeilijk scoren (Judith en Phyline elk 1 shotje) (37-38 na 35). Judith gooide een bom, Thea en Geeske scoorden zodat we opnieuw een kloofje hadden (39-45 na 37). Judith scoorde een vrijworp en een shot maar Gentson gooide 2 bommen zodat we nog niet gewonnen hadden, 45-48 met nog 30 seconden te spelen. Eline en Nele konden vanop de vrijworplijn elk met een vrijworp de eindstand vastleggen 45-50.

Proficiat dames en coach, niemand had durven hopen dat we het seizoen zouden startten met een 2/2 maar dit zijn heel belangrijke punten. Misschien, om het de supporters niet te moeilijk te maken, de volgende keer iets minder vrijworpen missen 😉

Avanti Dames : Geeske Steijns 8; Thea Debbaut 4; Lynn Delvaux; Jienke Struyve; Judith Van Craeymeersch 13; Maité Compernolle 6; Felke Steijns 4; Nele Raspoet 1; Phyline Van De Bruane 2; Eline Verbeest 12

Genston De Raedt 8; Staelens 8; De Naeyer 4; Van De Pitte 10; Asseloos 7; De coussemaeker 8

Tussenstanden : 8-14; 14-22; 31-34; 45-50

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok