Details

Datum Tijd Reeks Seizoen
8 feb 2020 12:00 Jeugd U16 2019-2020

Samenvatting

Onze knights hebben vandaag de eerste thuismatch van ronde 2 al hebben ze met de komst van Wytewa een niet te onderschatten tegenstander op het programma staan.  Bij de opwarming zien we dat ze enkele potige spelers hebben alsook 2 goede shotters, Inside en rebound gezien zal het een zware wedstrijd worden !

We zijn vandaag met 10  ( Miro kwetsuur ( teen ) en Siebe ( ziek ) , Lars is terug na enkelblessure.
Starting 5 :  Bas – Quinten – Milan – Jarne en Yaro
We starten iets te wispelturig in aanval aan de wedstrijd en spelen de opties niet goed uit , onze shotters twijfelen iets te veel en nemen onvoldoende hun verantwoordelijkheid op.  Defensief gezien zijn we iets te gretig , en maken zo bij momenten domme fouten. Roeselare straft onze fouten genadeloos af op de vrijworplijn, gemiddeld werken ze hier af aan 95% .
Van de 30 punten die Wytewa maakt in de eerste helft komen er zeker 18 punten vanop de vrijworplijn. Tijd voor de coach om de situatie bij te sturen in de kleedkamer !

En ja hoor we komen extreem gretig uit de rust en zetten in Q3 met een 16-7 sprintje een goede stap richting overwinning. De breedte van de ploeg blijft toch verbazen, enkele vaste waarden waren vandaag niet top en dan zie je jongens van de bank komen die vandaag duidelijk het moment grijpen en opnieuw zorgen voor een sterk collectief.
Al winnen we Q3 moeten we eerlijk zijn dat we bij momenten met onvoldoende focus hebben gespeeld en dat zulke situaties ons vandaag de overwinning had kunnen kosten.

Spelers blijven kritisch en Coach blijft ook keihard drukken op de mindere momenten zoals het ook hoort.
We mogen natuurlijk trots zijn dat we vandaag met deze overwinning 4/4 neerzetten maar alert blijven voor de werkpunten !

Volgende week trekken we naar het technisch sterke Wielsbeke, normaal gezien opnieuw voltallig !

Speler aan het woord #6 guard Victor
We nemen een betere start dan onze tegenstander waardoor we reeds in Q een klein kloofje van 10 punten maken. in Q2 maken we te veel fouten en Wytewa zetten hun vrijworpen bijna foutloos om.Hierdoor kunnen we ze in Q2 niet onder de 15 punten houden en gaan we rusten met maar 3 punten voor. Na de rust konden we hun sterktehouder goed in bedwang houden en met een goede controle in aanval konden we opnieuw een 19 punten kloof maken. In Q4 zakte ons tempo in aanval en maken we maar 10 punten onze defence bleef wel scherp en we hielden hen op 8 punten. Een mooie 59-45 overwinning en zo blijven we ongeslagen eerste in onze competitie

SUCCES  isn’t owned, it’s leased. And rent is due every day !