Datum Tijd Seizoen
16 feb 2020 11:00 2019-2020

Samenvatting

“Het klasseverschil blijft elke week immens groot”

Na twee wedstrijden op verplaatsing, nog eens thuis in onze Sport-Vlaanderen-arena waar we Wevelgem-Moorsele mochten bekampen – een ploeg, die in 2020 een 1 op 5 liet optekenen, doch ook wat ervaring (D’hooge, Ghekiere, Denoyel) in haar rangen heeft. Helaas zagen we dat ze voor deze wedstrijd slechts met 7 spelers waren afgezakt.
Wij danken hierbij ook de “schenker van de wedstrijdbal – Jan De Ruyter – Immo Acasa”

Starting 5 : Dries – Sam – Wim – Kristof – Jeroen :
In een wedstrijdbegin dat wat slordig begon aan onze kant, was het Wevelgem-Moorsele dat als eerste op voorsprong kwam, maar Wim & Jeroen (bezig aan een sterke wedstrijd) brachten al snel orde op zaken (van 0-2 naar 12-2) tegen een tegenstander, die zoveel als mogelijk de 24 sec.speelde en mikte op hun driepuntshots. Sam – Dries (in the bucket efficiënt uitpakkend) en Jeroen dreven het tempo vervolgens nog wat op en na het 1-ste quarter stond er al een verschil op het bord : 28-11.

Dat je in basket nooit mag verslappen in defense, was de eerste 3 minuten van het 2-de quarter duidelijk : met drie bommen na elkaar kwam onze tegenstander plots terug tot 32-22, niet dat er al paniek in onze rangen sloop maar toch …… Opnieuw Dries – Jeroen (met onze eerste bom van de wedstrijd) – Sam (bom tegen hun zone) & Niels bouwden de marge voor de rust echter terug uit naar 47-31.

Als je maar met 7 spelers dit Avanti komt bekampen,moet je op een bepaald moment fysisch toch wel eens plooien, wat ook gebeurde na de rust. Met scores van Wim – Jeroen (die op snelheid niet af te stoppen was) – Jens – Dries (met een dunk) & Sam mochten we het laatste quarter zonder problemen ingaan met : 67-43.

Het laatste quarter bleef Wevelgem-Moorsele wel met inzet “sportief” meespelen, maar op alle vlakken moest het toch de duimen leggen tegen onze Avanti Knights, die met scores van Sam – Jens – Wim – Thomas (bom) – Niels – Jeroen een 40-puntenbonus op het bord brachten (91-51) . Na een time-out gunde coach Werner “Manu & onze U-16-youngsters Quinten en Bas” nog wat spelgelegenheid en met vrijworpen van onze tegenstander werd ook deze wedstrijd terug met een groot verschil winnend & verdiend afgesloten : 95-58.

Dat Koksijde in het weekend zijn thuiswedstrijd verloor, maakt dat we nu al 5 wedstrijden bonus hebben en iedereen, die al de kalender heeft bekeken, weet dat zondag 8 maart 2020 al dient aangestipt te worden als “vrij houden voor…….”
Volgende week zaterdag – op verplaatsing naar Knokke-Heist – 22/02/2020 – 20.30 uur. S.V.

# Speler Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok