Datum Tijd Seizoen
13 okt 2018 20:00 2018-2019

Samenvatting

Onze dames blijven thuis ongeslagen !

Met Wytewa kregen we een rechtstreekse concurrent op bezoek en dat we aan elkaar gewaagd waren bleek uit de eerste helft. Maité en Eline toonden direct de goede weg met elk 2 scores maar Wytewa bleef in het spoor (8-7 na 5). Felke scoorde 2 vrijworpen en Thea en Judith elk 1 maar omdat we de aangeboden vrijworpen niet optimaal benutten kwam er geen voorsprong. Integendeel, Wytewa scoorde zijn vrijworpen wel en gelukkig scoorden Judith en Thea nogmaals zodat we in hun spoor bleven (16-17 na 10).

Aanvankelijk starten we het tweede kwart het best met 5 punten op rij van Thea en dachten we dat we vertrokken waren (22-19 na 15). Maar toen vielen we weer stil en Wytewa nam over. Sores van Maité en Thea konden ons in het spoor houden (24-26 na 20)

Na de rust kwamen we als herboren uit de kleedkamer. Thea bleef onhoudbaar met 3 scores, Geeske lukte 2 shotjes en Maité zorgde met een bom voor een elfpuntenkloof mede dankzij een ijzersterke defense van Felke en Nele (37-26 na 25). Wytewa kwam opnieuw in de match en wij bleven ook scoren via Maité, Eline en Thea (+ 2 vrijworpen) zodat de kloof fatsoenlijk bleef (45-36 na 30).

Ook in het vierde kwart bleven de bordjes in evenwicht na score + vrijworp van Judith. Lynn scoorde 2 post moves, gooide een bom en lukte 3 vrijworpen en alhoewel in een zenuwachtig einde Wytewa iets dichter kwam mocht Phyline met 2 gelukte vrijworpen de 60-55 eindstand vastleggen.

Proficiat dames met deze mooie overwinning!

Avanti Dames : Geeske Steijns 4; Thea Debbaut 19; Lynn Delvaux 10; Jienke Struyve; Judith Van Craeymeersch 6; Maité Compernolle 11; Felke Steijns 2; Nele Raspoet; Phyline Van De Bruane 2; Verbeest Eline 6

Wytewa : Vanhoutte 9; Dehullu 6; Pattyn 12; Meutermans 4; Staelens 12; Goddeeris 3; Verbrugghe 5

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok