Details

Datum Tijd Seizoen
22 sep 2018 18:00 2018-2019

Samenvatting

Voor hun derde wedstrijd van de competitie kregen we het tevens ongeslagen Waregem (vorig jaar nog 1e nationale) op bezoek. Onze dames wonnen de opworp en namen een verschroeiende start via scores van Nele, Geeske en Eline (6-0 na anderhalve minuut) maar toen vielen we aanvallend stil kon Waregem weer aansluiten (6-5 na 7). Een score And One van Judith, een shotje van Thea en vrijworpen van Maité (2x) en Thea (2x) diepten de kloof terug uit waardoor we na het eerste kwart en 10-puntenkloof hadden (15-5).

We bleven Waregem aanvallend beperken en via 2 vrijworpen van Lynn en 2 drives van Maité, een score van judith en een bom van Lynn bereikten we onze maximale voorsprong (26-11 na 15). We hadden blijkbaar eventjes op onze adem getrapt want de volgende 3 minuten bleven we scoreloos totdat Eline nog eens uit haar krammen schoot en 2 keer scoorde. Een vrijworp van Felke zorgde voor een 31-20 ruststand.

De rust had beide ploegen blijkbaar geen goed gedaan want buiten 2 vrijworpen van Eline en een bom van Judith brachten we er aanvallend niet veel van terecht. Gelukkig was dit ook het geval voor Waregem zodat de 10 puntenkloof op het bord bleef (36-27 na 25). Waregem werkte iets beter af en gelukkig konden Judith en Lynn elk met een gelukt shotje de voorsprong op het einde van het derde kwart vrijwaren (40-35 na 30). Het beloofde nog een spannend vierde kwart te worden. Thea en Eline scoorden inside maar we konden niet verhinderen dat Waregem naderbij kroop (44-41 na 35). Een bom van Judith was blijkbaar het signaal om opnieuw een kloof te slaan en toen de twee andere torens (Eline en Thea) ook inside scoorden was de kloof opnieuw 10 punten (51-41 na 37). In de laatste 3 minuten hielden we de wedstrijd onder controle en vrijworpen van judith (2x) en een drive van Maité zorgden voor een 55-46 eindstand.

Van een droomstart gesproken! Drie op drie halen bij onze eerste wedstrijden in 1e landelijke, wie had dat durven verwachten? Proficiat Dames en Coach ! We kijken al uit naar het vervolg .

Avanti Dames : Geeske Steijns 2; Thea Debbaut 8; Lynn Delvaux 7; Jienke Struyve; Judith Van Craeymeersch 15; Maité Compernolle 8; Felke Steijns 1; Nele Raspoet 2; Phyline Van De Bruane; Eline Verbeest 12

Waregem : Vanhoutte; Debeerst 9; Leclerck 8; Debaveye; T’Jollyn 3; Bogaert 8; Tack 2; Devolder 3; Desmet 13

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok