Details

Datum Tijd Seizoen
1 dec 2018 18:00 2018-2019

Samenvatting

Voor het eerst na de spannende competitie van vorig jaar zagen we Kortrijk terug op het veld en wisten we dat we ons beste beentje moesten voorzetten. Via een ijzersterke eline (2 scores en 2 vrijworpen) en Judith (score + 2 vrijworpen) liepen we direct uit (10-6 na 5).  Daarna scoorde Maité een drive en vrijworp en Judith nog een shotje maar Kortrijk liet niet begaan en via twee bommen konden ze de achterstand bijna wegwerken (15-14 na 10).

In het tweede kwart hield Kortrijk aanvankelijk gelijke tred met onze scores. Thea scoorde onder doel, een bom van Phyline en een vrijworp van Maité, Eline en Felke (23-18 na 15) en toen schroefden Nele, Felke en Geeske de defense nog wat aan en via scores van Eline (2x) bereikten we de rust met een 27-19 voorsprong.

We bleven op onze defensieve elan verder gaan in het tweede kwart maar nu strooide Phyline met bommen (2x) en kon Thea mooi afwerken onder doel (35-19 na 25). Onze dames vonden blijkbaar dat het niet spannend genoeg was voor de supporters en via een paar balverliezen lieten we Kortrijk terug in de match komen. Gelukkig gooide ook Judith een bom en werkten Felke (drive) en Geeske (shot) ook af (42-29 na 30).

Waarschijnlijk sloeg bij ons de vermoeidheid toe want de Kortrijkse 13 was onhoudbaar. Judith scoorde een drive “and one” maar dat waren de enige positieve punten in 5 minuten aanval (45-34 na 35). Kortrijk gooide nog 2 bommen en scoorde zijn vrijworpen zodat na een score van Thea de kloof nog slechts 5 punten was (47-42 na 39). Twee vrijworpen van Judith en een fastbreak van Eline brachten de eindstand op 51-44.

Proficiat dames en coach voor deze belangrijke overwinning. 6 op 11 in 1e landelijke, daar had waarschijnlijk niemand van gedroomd.

Volgende week mogen we naar de spookjes in Boom, de gedoodverfde titelkandidaat.

Avanti Dames : Geeske Steijns 2; Thea Debbaut 6; Judith Van Craeymeersch 14; Maité Compernolle 4; Felke Steijns 3; Nele Raspoet ; Phyline Van De Bruane 9; Verbeest Eline 13
Kortrijk : Msili 2; Versavel 2; Vandenbroucke 4; Mortier 5; Bevernage 23; Cordier 8

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok