Details

Datum Tijd Seizoen
21 sep 2019 20:00 2019-2020

Samenvatting

Aan Houthalen zouden we opnieuw een heel moeilijke klant hebben maar via scores van Thea, Eline, Judith en Nele bleven we voorop (8-5 na 5). Beide ploegen hielden er een stevige defense op na en via een score van Thea konden we het eerste kwart positief afsluiten (10-9 na 10).

Het tweede kwart toonde aanvankelijk een iets sterker Houthalen en via scores van Judith en Eline bleven we in hun kielzog (14-18 na 15). Een driepunter van Judith, een score van Eline en Judith en een vrijworp van Geeske zorgde ervoor dat we opnieuw gelijk stonden aan de rust. 22-22 na 20.

Onze dames kwamen het best uit de startblokken na de rust en via Thea, Eline (2x) en Maité en 3 vrijworpen van Geeske namen we een klein beetje afstand (33-26 na 25). Dankzij 2 vrijworpen van Geeske en scores van Fien en Thea bleven we op voorsprong (39-34 na 30).

Scoren in het vierde kwart was moeilijk. Thea scoorde 2 keer maar we konden niet verhinderen dat Houthalen met een driepunter opnieuw gelijk zette (43-43 na 35). De laatste 5 minuten waren ongemeen spannend. Houthalen liep 4 punten uit maar Eline met 2 vrijworpen en Thea met een score zorgden ervoor dat we opnieuw gelijk stonden met nog 3 minuten te spelen. Houthalen scoorde een vrijworp maar Judith zette ook 2 vrijworpen om zodat we met nog anderhalve minuut te spelen opnieuw op voorsprong kwamen (49-48). Twee balverliezen later kregen we met nog 2 seconden te spelen de koude douche. Op de buzzer van de 24 seconden miste Houthalen helaas zijn 29e driepuntspoging niet waardoor we uiteindelijk met 2 punten verliezen.

Uiteraard doet dit verlies pijn, zeker als je de overwinning binnen handbereik had maar het verloop van de wedstrijd toont aan dat we in stijgende lijn gaan.

Avanti dames : Steijns Geeske 6; Thea Debbaut 14; Nore Struyve; Jienke Struyve; Judith Van Craeymeersch 11; Maité Compernolle 2; Nele Raspoet 2; Pheline Vande Bruane; Eline Verbeest 12; Fien Vandaele 2; Julie De Bel

Tussenstanden : 10-9; 22-22; 39-34; 49-51

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok