Details

Datum Tijd Seizoen
16 mrt 2019 18:00 2018-2019

Samenvatting

Tegen Dessel, een rechtstreekse tegenstander voor het behoud, moest er, na het verlies in de heenmatch met 45-43, met minstens 3 punten verschil gewonnen worden.

Aanvankelijk kon enkel Geeske scoren (4-5 na 5) maar toen ook Eline, Judith en Phyline de weg naar het doel vonden waren we vertrokken (16-7 na 10).
Het begin van het tweede kwart was gelijkopgaand (22-13 na 15) maar een bom van Felke en een zeer goede defense gaven ons weer een boost zodat we met een comfortabele voorsprong konden gaan rusten (33-15 na 20).

Na de appelsientjes konden we in het begin enkel een vrijworp scoren (34-19 na 25) maar via Eline bleven we onze voorsprong behouden (42-24 na 30).
In het vierde kwart viel Phyline nog uit met een verzwikte voet maar dat bracht de zege niet meer in gevaar en via 52-31 sloten we de wedstrijd af met een 65-42 overwinning.

Met deze zege zijn we mathematisch zeker van een verlengd verblijf in eerste landelijke. Proficiat dames !

Avanti Dames : Geeske Steijns 8; Nore Struyve; Debbaut Thea 4; Margot Boedt 2; Jienke Struyve 4; Judith Van Craeymeersch 6; Maité Compernolle 4; Felke Steijns 6; Nele Raspoet 4; Phyline Van de Bruane 2; Eline Verbeest 25

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok