Details

Datum Tijd Seizoen
23 nov 2019 18:00 2019-2020

Samenvatting

West-Vlaamse derby’s zijn altijd geladen en deze keer was het niets anders. Er waren heel wat Brugse supporters om een beetje warmte in de koude zaal te brengen. Onze dames waren redelijk onder de indruk want na 5 minuten was het al 6-15 (Ieper had toen al 3 bommen binnengegooid) en wij hadden enkel kunnen scoren via Eline (2x) en Thea. Bij Ieper bleef het bommen regenen en dankzij scores van Geeske, Eline en vrijworpen van Eline en Judith (2x) konden we de kloof toch nog een beetje beheersbaar houden (13-27).

Ieper startte het tweede kwart met hun 7e bom en wij kregen geen vat op de match. Judith gooide ook een driepunter binnen maar aan de overkant werd bom nr 8 gescoord zodat we niet dichterbij kwamen (16-33 na 15). Nore en Geeske scoorden maar Ieper scoorde opnieuw met een driepunter. Eline scoorde opnieuw en via vrijworpen van Judith (2x) en Eline hadden we 1 puntje van de achterstand afgeknaagd (25-38 rust).

Na de rust ging Ieper op zijn elan verder en onder andere 2 driepunters later keken we tegen een schijnbaar onoverbrugbare kloof aan. De score van Thea was slechts een pleister op een houten been (48-29 na 25). De Ieperse supporters hadden de overwinning reeds op zak. Maar plots rechtten onze dames hun rug. Nore werkte op de zenuwen van de Ieperse guard en in de laatste 3 minuten plaatsen we een 14-1. Eline, Thea (4x), Maité scoorden en via vrijworpen van Maité en Judith werd het 43-49.

Maité begon het vierde kwart met een blockshot op de grootste speelster van Ieper, wat maar onze ingesteldheid kan illustreren. Eline scoorde en met een bom zorgde Judith voor de aansluiting (48-49 na 32). Via Geeske kwamen we voor het eerst op voorsprong (50-49 na 33) en we zouden die niet meer afgeven. Eline scoorde twee vrijworpen en Jienke een drive en Thea profiteerde van een aanvallende rebound van Eline zodat we een kloofje hadden (56-49 na 35). Ieper kwam in het stuk niet meer voor. Scores van Eline, Judith, Thea, een bom van Judith en vrijworpen van Judith (2x) zorgden ervoor dat de 4e overwinning niet meer in het gedrang kwam. Eindstand 67-50

Proficiat dames, een 38-1 plaatsen in 15 minuten is een prachtprestatie. In basketball mag je nooit geloven dat het onmogelijk is.
Volgende week mogen we vervroegd carnaval gaan vieren.

Avanti Dames : Geeske Steijns 6; Eline Vanfleteren; Thea Debbaut 18; Nore Struyve 2; Jienke Struyve 2; Judith Van Craeymeersch 18; Maité Compernolle 3; Nele Raspoet; Margo Boedt ; Phyline Van De Bruane; Eline Verbeest 18
Ieper : Versavel 19; Bucquoye; Demeulenaere 5; Vanacker 2; Breughe 8; Vanysaker 7; Mestdagh 3; Deneve 6

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok