Details

Datum Tijd Reeks Seizoen
26 okt 2018 20:00 Beker van Vlaanderen 2018-2019

Samenvatting

Net als vorig jaar zijn we in de achtste finale van de beker gesneuveld. Zonder Thea (die nog aan het werken was) startten we iets beter dan Ieper want na 5 minuten stond het nog maar 4-1, beide ploegen kwamen daarna iets beter tot scoren en het eerste kwart werd met een kleine voorsprong afgesloten (13-9 na 10). In het begin van het tweede kwart konden we enkel scoren vanop de vrijworplijn zodat Ieper langszij kwam (18-17 na 15), alhoewel we nu ook veldkorven konden scoren lukte het ons niet om de bezoekende nr 15 te stoppen zodat we aan de rust de rol eventjes moesten lossen (26-32).

Na de rust bleven we op 6 punten hangen maar toen de moe gewerkte Thea uiteindelijk in de zaal was en op het veld verscheen leek dit een sein om onze rug te rechten. Phyline zorgde met een driepunter voor de aansluiting (43-45 na 25) maar de opleving was van korte duur want Ieper sneed ons de adem af met 2 bommen na elkaar en we sloten het derde kwart af met een 43-51 achterstand. Ieper had blijkbaar de smaak te pakken en met 4 driepunters op rij in het vierde kwart was de match gespeeld (50-63 na 35) en een 57-69 eindstand.

Volgende week is er een belangrijker event, naast de frietjes krijgen we Houtem op bezoek waar onze ex-speelster Fien Ost dit seizoen speelt.

Avanti Dames : Geeske Steijns 3; Thea Debbaut 6; Lynn Delvaux 2; Judith Van Craeymeersch 14; Maité Compernolle 2; Felke Steijns; Nele Raspoet 5; Eline Verbeest 15; Jienke Struyve 2; Phyline Van de Bruane 8

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok