Details

Datum Tijd Seizoen
8 sep 2018 18:00 2018-2019

Samenvatting

Onze dames hebben hun eerste wedstrijd in eerste landelijke tot een goed einde gebracht. Maité opende de score en Eline gooide een bom en de toon was gezet. Nogmaals Maité en een and-one voor Thea brachten ons 10-4 voor na 5 minuten. Eline scoorde opnieuw en drie vrijworpen (2 van Thea van 1 van Eline) brachten ons op 15 punten. Ondertussen zorgde onze verdediging ervoor dat Ieper niet gemakkelijk tot scoren kwam waardoor we het eerste kwart met een 15-10 voorsprong konden afsluiten.

In het tweede kwart was het Nele die de score opende en Maité en Judith scoorden ook maar Ieper was op kruissnelheid gekomen en kwam terug tot 21-20 (na 15). Eline scoorde echter 2 keer tegen en met bommen van Phyline en Jienke en twee vrijworpen van Geeske konden we toch gaan rusten met een 33-28 voorsprong.

In het derde kwart kwamen beide ploegen blijkbaar vermoeid uit de kleedkamer want de eerste 5 minuten werd er nauwelijks gescoord. Thea scoorde 2 vrijworpen en bracht zo de stand op 35-31 na 25. Daarna scoorden Eline, Phyline en Judith elk 1 vrijworp en net voor het einde van het derde kwart gooide Lynn een bom en een vrijworp binnen zodat we opnieuw 5 punten voorsprong hadden: 42-37

Ook in het vierde kwart waren het vooral de verdedigingen die uitblonken.en met scores van Eline en Thea bleven we op voorsprong (46-42 na 35).Judith gooide 2 bommen na elkaar waardoor we op voorsprong bleven (52-47) maar Ieper gooide ook een bom binnen zodat met nog 1 minuut te spelen nog alles mogelijk was (52-50 na 49). Geeske kon echter de volgende aanval mooi afwerken en via de vrijworplijn (Geeske 2x en Judith 2x) konden we onze eerste overwinning in eerste landelijke behalen met  58-50.

Uiteraard was de ontlading bij de speelsters en supporters groot. Proficiat dames met de overwinning, als jullie elke week zo goed voor elkaar vechten dan gaan we nog veel mooie wedstrijden beleven.

Tussenstanden 15-10; 33-28; 42-37; 58-50
Avanti Dames : Geeske Steijns 6; Thea Debbaut 9; Lynn Delvaux 4; Jienke Struyve 3; Judith Van Craeymeersch 11; Maité Compernolle 6; Felke Steijns; Nele Raspoet 2; Phyline Van De Bruane 4; Eline Verbeest 13

Dames Ieper : Mestdach 6; Breughe 4; Versaevel 7; Van Keirsbilck 11; Vanacker 4; Deneve 14; Demeulenaere 4

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok