Details

Datum Tijd Reeks Seizoen
18 nov 2018 11:00 2e Provinciale Heren A 2018-2019

Samenvatting

“Met de steun van onze U 12 controleerden we vanaf het 2-de quarter rustig de wedstrijd”

Wedstrijdbal geschonken door Ludwine – supporter nr.1 – waarvoor dank.

Opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Zwevezele B – op deze speeldag niet versterkt met spelers van hun eerste (landelijke) ploeg en voor de gelegenheid haalde D’Orde ook nog eens de Avanti-vlaggetjes uit.

Starting 5 : Jeroen – Lexie – Kristof – Niels – Maxim

Zwevezele maakte onmiddellijk duidelijk wat hun intenties waren en ging onmiddellijk in zone, iets wat we de voorbije wedstrijden meer en meer beginnen te zien. De eerste vijf minuten van de wedstrijd ging het gelijk op en met scores van Lexie & Niels stond het 11-10. Zwevezele bleef echter in de wedstrijd en kwam in de laatste vijf minuten telkens terug (13-13, 17-17). Pas wanneer Niels & Lexie ook steun begonnen te krijgen van Maarten & Kristof, liepen we opnieuw lichtjes uit tot 25-21.

Het 2-de quarter werd onze defense wat aangescherpt en Thomas & Maarten brachten ons naar 29-22 (nog 6.21 min.), wat wil zeggen dat onze tegenstander enkel had kunnen tegenscoren met 1 vrijworp. Vanaf dat moment waren we blijkbaar gelanceerd en waren het Jens (bom) – Jeroen – Lexie – Maxim & Niels die ons deden rusten met de stand : 41-30.

Na de rust kregen we echter onmiddellijk een bom tegen, maar Lexie – Jens – Maarten & Maxim gaven ons een boost en dreven het verschil verder op naar 59-41. Bij Zwevezele was het blijkbaar op, ondanks hun jeugdig enthousiasme en Niels – Fredje en Jeroen deden ons het laatste quarter ingaan met : 64-49.

Het was duidelijk dat onze coach deze wedstrijd ook meer rotatiemogelijkheden had dan in de laatste wedstrijden, zodat we ook het laatste quarter konden ingaan met “frisse” spelers. Jeroen – Niels (met een schitterende dunk) – Manu (bom) – Fredje bleven de 20-punten bonus op het bord houden (81-61 met nog 5 min.). De laatste minuten deed Zwevezele B nog een poging om wat van het verschil af te doen, maar scores van Manu – Lexie – Jens – Maarten & Maxim en we behaalden een verdiende overwinning : 91-74.

Volgende week voorafgaand aan de wedstrijd : het Sinterklaas-ontbijt, wijndegustatie van onze sponsor Elvino, en de wedstrijd tegen Izegem B : allemaal redenen om af te zakken naar onze thuisarena Sport Vlaanderen : Let’s Go Knights – laten we die leidersplaats zo lang mogelijk veilig stellen !