Datum Tijd Seizoen
3 feb 2018 18:00 2017-2018

Samenvatting

Onze dames speelden vandaag tegen het jong geweld uit Rupel.
Beide ploegen vonden aanvankelijk moeilijk de weg naar het doel en via 5-2 (na 5) werd het 11-10 na 10. In het tweede kwart ging het aanvallende een beetje beter en slaagden we er in om Rupel tot 2 veldkorven (jammer genoeg driepunters) te beperken waardoor we met een voorsprong van 7 punten konden gaan rusten (25-18).
De rust was ons duidelijk misvallen want in minder dan anderhalve minuut lieten we Rupel terug gelijkstellen. Daarna ging het haasje-over tot in de 25e minuut (33-32) toen plaatsten we opnieuw een kleine tussenspurt en liepen weer 5 punten uit (37-32 na 26). Aanvallend vielen we toen weer stil maar gelukkig konden we ook Rupel 2 minuten scoreloos houden tot de 16 jarige Van Buggenhout nog eens uit haar krammen schoot en met 7 punten op rij Rupel opnieuw op voorsprong bracht (39-40 na 30). Aanvallend vielen we volledig stil en het duurde 6 en een halve minuut vooraleer we onze eerste velddoel van het vierde kwart konden scoren maar ondertussen had Rupel ons een lesje in efficiëntie gegeven waardoor de kloof onoverbrugbaar geworden was (45-56 na 36,5). Eventjes leek het er op dat we helemaal de boot in gingen toen we 15 punten achter kwamen maar een late driepunter bracht ons terug op 12 punten achterstand (50-62). Wat een verschil met de heenwedstrijd in Rupel waar wij 25 punten meer scoorden en zij slechts 1 (63-75).
Dames er is nog niets verloren, het is alleen maar een beetje moeilijker geworden.

Avanti Dames : Geeske Steijns 4; Fien Ost 8; Felke Steijns 5; Judith Van Craeymeersch 14; Eline Verbeest 12; Thea Debbaut 4; Rani Steenacker 1; Nele Raspoet 2
Phantoms Rupel : Claes C 6; Scherps S 2; Van Buggenhout S 16; Bell S. 9; Joris I 15; Pelgrims I 2; Van Minnenbruggen S 2; De Roeck N 10;

Tussenstanden 11-10; 25-18; 39-40; 50-62

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok