Datum Tijd Seizoen
28 okt 2017 18:00 2017-2018

Samenvatting

Tussenstanden: 10-19; 23-25; 36-41; 38-50

Met de komst van Kortrijk kregen we een te duchten titelkandidaat op bezoek. Onze dames namen de beste start en via Thea, Geeske, Fien Ost en Judith liepen we 8-2 uit (na 6). Kortrijk vond toch de openingen in onze defense en een score van Fien Vandaele zorgde ervoor dat we met een kleine voorsprong het eerste kwart konden afronden. Beide ploegen speelden een heel sterke defense en het was duidelijk dat verdedigende fouten onherroepelijk zouden afgestraft worden.

Het begin van het tweede kwart bleef gelijkopgaand en Eline en Fien Vandaele zorgden met elk een score dat de bordjes in evenwicht bleven (14-14 na 12). In aanval viel het opeens stil, wij misten al onze shots en in verdediging slaagden we er niet meer in om Kortrijk zonder fouten af te stoppen zodat Kortrijk via 6 gelukte vrijworpen van ons weg liep (14-20 na 15). Kortrijk liep via Bevernage nog 2 punten verder uit vooraleer we een vuist konden maken. Rani lukte een shotje, Judith een drive en Eline scoorde 5 punten op rij zodat we met de rust in zicht opnieuw aansluiting hadden. (23-25).

Bij aanvang van het derde kwart waren we opnieuw bij de les. Na 2,5 minuten hadden we de kloof volledig gedicht via een vrijworp van Geeske en een “and1” van judith (27-27 na 22,5). Ook nu gaven beide ploegen geen duimbreed toe en wisselde de score telkens af; Felke scoorde een mooie linkse lay up en Judith lukte een shotje en voor het eerst stonden we opnieuw op voorsprong (31-30 na 25,5) Felke scoorde opnieuw een lay up en we bleven op voorsprong (33-32 na 26,5) Kortrijk scoorde een driepunter en wij misten twee keer de kans om gemakkelijk te scoren en toen na 28 minuten Grymonprez van Kortrijk met een verzwikte enkel uitviel was het precies alsof wij er meer van onder de indruk waren dan Kortrijk. Felke scoorde een vrijworp en Thea een shotje maar Kortrijk liep opnieuw 5 punten uit. (36-41 na 30)

In het vierde kwart waren we aanvallend nergens, 7 balverliezen door passen die niet nauwkeurig genoeg waren, 1 op 10 shots en ook onze driepuntpogingen wilden niet vallen waardoor Kortrijk in het vierde kwart alsnog met afgetekende cijfers kon winnen.

“You can’t win, unless you learn how to lose” zoals mijn favoriete speler Kareem Abdul-Jabbar weet te zeggen; uit onze nederlaag moeten we de nodige lessen trekken die de basis zullen zijn voor de toekomstige overwinningen.

Avanti : Geeske Steijns 3; Fien Ost 2; Felke Steijns 5; Judith Van Craeymeersch 9; Thea Debbaut 6; Nele Raspoet; Fien Vandaele 4; Eline Verbeest 7; Rani Steenacker 2

Kortrijk : Grymonprez 8; Schooreel 3; Meutermans 1; Mortier 4; Kapenga 1; Bevernage 17; Remmerie 6; Cordier 10

Score fout 2pt 2pt_pog 2pt% 3pt 3pt_pog 3pt% vrw vrw_pog vrw% offrbd defrbd asst steal balverl blok