Clubinfo Dames

Avanti Dames Brugge – Stamnummer VBL  5004

Administratieve Zetel:  Gistelsteenweg 125 8490 Varsenare
secretariaatdbb@hotmail.com
+32 491 64 58 79 (Veerle Bolle)
050 35 12 18    0476 75 23 35 (Roger De Koster)
Volg ons op Facebook Avanti Brugge
Sporthal voor thuiswedstrijden: Zaal De Polder, Stokerijstraat 14 8380 Brugge-Dudzele


Grotere kaart bekijken

Bestuur

Roger De Koster
Voorzitter
Emile Steijns
Ondervoorzitter
Hannah Van Craeymeersch
Sportieve Cel
Yvan Struyve
Sportieve Cel
Veerle Bolle
Secretaris
Karel Van Acker
Penningmeester
Fré De Koster
Bestuurslid
Philippe De Koster
Bestuurslid
Annick Vandenbranden
Bestuurslid

Missie

Avanti Dames Brugge heeft als missie het basketbal bij meisjes te promoten in Groot Brugge door zoveel mogelijk speelsters op een kwalitatieve manier te laten basketten in een positieve en opvoedende begeleiding.
Via onze seniorenploegen trachten wij een breed publiek aan te spreken om zo de interesse van de meisjesjeugd te bereiken.
Als non-profitorganisatie wenst onze vereniging financieel gezond te blijven om zo een maatschappelijke functie binnen de stad te verstevigen in een harmonieuze samenwerking met Avanti Heren, Basketbal Vlaanderen, de stad Brugge en andere verenigingen .

Visie

Binnen onze vereniging willen wij in een begeesterende sfeer van sportieve vrijetijdsbesteding onze jongeren in een voor hen haalbaar niveau laten doorstromen naar de seniorenploegen .
Binnen het sportieve aanbod hechten wij binnen onze vereniging zeer veel belang aan waarden zoals fair-play, ploeggeest, inzet, onderling respect en gezondheid. Dit betekent ook dat wij rekening houden met familiale omstandigheden en… niet het minst met het ondersteunen van de studies van onze speelsters .
De trainer, coach, begeleider zal oog hebben voor de jongeren die het spel moeten leren. In die optiek worden de trainingen progressief aantrekkelijk en gevarieerd opgebouwd met kwaliteitsvolle opleidingsprogramma’s. Dit betekent dat elke speelster tijdens elke wedstrijd aan bod zal komen .
SAMEN winnen , SAMEN leren verliezen , SAMEN BOUWEN op een pedagogisch verantwoorde manier .
Naast onze gewone basketbedrijvigheid organiseren wij jaarlijks een aantal activiteiten om de cohesie tussen bestuur, ouders, familie, vrienden, sponsors en speelsters te bevorderen . Dit geeft ons de mogelijkheid om het financiële evenwicht in onze vereniging te bewaren .