Dag: 14 april 2019

Mechelen B – Avanti Dames One

Voor onze laatste wedstrijd van het seizoen mochten we naar Mechelen om de kangoeroes van Pitzemburg te bekampen. De kangoeroes, met enkele speelsters uit hun 1e klasse ploeg, namen de beste start (13-7) maar onder de aanvallende impuls van Eline en Thea kwamen we terug (15-16 na 10). Eline ging op haar elan voort (21-22) en dankzij een betere defense en de scores van Judith bleven we 1 punt voor aan de rust. 28-29

We hadden afgesproken om het derde kwart te starten alsof het het vierde was en dit lukte ook. 2 Vrijworpen van Eline, 2 shotjes van Thea en een bom van Judith brachten ons 6 punten voor (32-38 na 22). In plaats van door te duwen zorgden balverliezen en fastbreaks van Pitzemburg ervoor dat we opnieuw maar 1 punt voorsprong meer hadden. We bleven de balverliezen opstapelen en de lokale nr 4 kon via 3 lay-ups Mechelen op voorsprong brengen (51-48 na 30). In het vierde kwart zorgde een score van Thea en de vierde bom van Judith ervoor dat we opnieuw 2 punten voorsprong hadden (51-53 na 36). Pitzemburg gooide nog een bom en wij misten 3 vrijworpen waardoor de kangoeroes op kousenvoeten van ons weg liepen. 61-56

Proficiat dames met de mooie laatste wedstrijd, het was een dubbeltje op zijn kant, een dubbeltje dat evengoed naar onze kant had kunnen vallen.

Batterijen opladen voor ons tweede seizoen in 1e landelijke is de boodschap

Avanti Dames : Geeske Steijns; Debbaut Thea 10; Jienke Struyve 2; Judith Van Craeymeersch 21; Maité Compernolle; Nele Raspoet 2; Phyline Van de Bruane ; Nore Struyve ; Eline Verbeest 21