Dag: 6 april 2019

Avanti Dames Three – De Panne

Izegem B – Desselgem A

Avanti Dames One – Phantoms Boom A

Met Boom kregen we de kersverse kampioen en Beker van Vlaanderen winnaar op bezoek en dat lieten we niet aan ons hart komen. Integendeel, het heuglijke nieuws van Felke had ons blijkbaar vleugels gegeven want na 3 minuten hadden we een 8-2 voorsprong waardoor Boom met een time-out orde probeerde op zaken te zetten. We bleven op voorsprong (10-4 na 5) maar de kampioen begon toch op stoom te komen en door mooi inside-spel konden we op gelijk hoogte met Boom blijven (18-18 na 10).
Het begin van het derde kwart was voor beide ploegen aanvallend moeilijk (23-20 na 15). Boom plaatste echter een 0-10 maar opnieuw vochten we ons terug in de match 33-36 waarna Boom op de buzzer nog een driepunter binnen gooide (33-39 rust).

Wat er in de rust bij Boom gezegd werd weten we niet maar ze zorgden er in elk geval voor dat we absoluut niet meer door hun verdediging geraakten en slechts heel laat in het derde kwart konden we tegenscoren (36-56 na 30). Ook in het vierde kwart moesten we het recht van de sterkste ondergaan maar konden we opnieuw aanvallend een vuist maken (50-83).
Proficiat dames voor de goede eerste helft en het herpakken in het vierde kwart.
Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen in Mechelen.

Avanti Dames : Geeske Steijns 7; Debbaut Thea 15; Jienke Struyve; Judith Van Craeymeersch 5; Maité Compernolle 1; Nele Raspoet ; Phyline Van de Bruane ; Nore Struyve ; Eline Verbeest 22