Dag: 16 maart 2019

Langemark A – Eernegem A

Avanti Dames Three – Blue Cats Ieper

Izegem B – Avanti Brugge

“Laatste missie van ons drieluik op verplaatsing tot een goed einde gebracht”

Na een vlotte overwinning vorige week in Zwevezele, was onze volgende opdracht : winnen in Izegem B om zo die felbegeerde leidersplaats te behouden in een uitermate spannende competitie met Gistel Oostende & K Basketteam Kortrijk, die ons beiden op de voet blijven achtervolgen.

Starting 5 : Lexie – Jeroen – Kristof – Maarten – Thomas
Onmiddellijk zien we dat Izegem klein start om hun snelheid uit te spelen, na een 0 op 2 zij uitpakken met een bom en het bij ons Maarten is die met een korf + bom ons 3-5 voor brengt. Net als in Melco Ieper worden we geconfronteerd met een tegenstander, die alle middelen zal gebruiken om de gedoodverfde titelkandidaat een hak te zetten. In dit 1-ste quarter zien we ook dat Izegem gokt op hun 3-puntshots, dit bij ons niet zo goed lukt en zij ondanks nog wat weerwerk van Lexie – Jeroen stelselmatig uitlopen tot 18-10. Het moment om onze “good old Jens” van de bank te halen. Met scores van Jens & Jeroen slagen we erin om terug te komen tot 21-18.

Het 2-de quarter brengt Jeroen ons na 50 sec.terug tot 23-23, maar Izegem met zijn jeugdig enthousiasme blijft in ons spoor en met scores van Jens – Ruben (bom) – Lexie wordt het opnieuw gelijk : 30-30 (nog 4.35 min.). Jens (bom) – Jeroen – Maxim (met een heel belangrijke bom) doen ons rusten met de stand : 35-40.

Na de rust beginnen we net als vorige week sterk in defense en gesteund door onze supporters, zorgen Maxim – Maarten voor 38-43, maar laten we in de cruciale minuten belangrijke vrijworpen liggen in een wedstrijd, waar iedereen het over eens was dat deze vrijworpen wel eens doorslaggevend zouden kunnen zijn voor het eindresultaat. Jeroen – Thomas – Maarten zorgen ervoor dat we een klein kloofje behouden (43-49), maar na enkele discutabele fases slaagt Izegem er opnieuw in om terug te komen tot 48-51.

Het laatste quarter beloofde dus uitermate spannend te worden. Izegem komt terug (51-51), Lexie – Jeroen maken er 51-56 van, maar we blijven forceren met onze 3-puntshots, die niet echt vallen. Nog 4.13 min. en Daan maakt er 53-57 van en wat we vanaf dat moment te zien krijgen, is een slot van een wedstrijd, die enkel hoofdzakelijk nog door een technische & diverse andere fouten vanaf de vrijworplijn in een definitieve plooi wordt gelegd. Dankzij vrijworpen van Jens – Jeroen – Maxim wonnen we ook deze lastige klip op verplaatsing en dit met een einduitslag, die misschien een vertekend beeld van de wedstrijd weergeeft – maar ook in basketbal telt enkel het eindresultaat : 55-72, zodus ….

Opnieuw een welgemeend dank-je-wel aan het trouwe rode Avanti-legioen – voor de spelers was dit eigenlijk opnieuw een thuiswedstrijd.
Volgende week géén wedstrijd – op zondag 31/03/2019 om 11.00 uur : thuis tegen Kortrijk Sport ! S.V.

KBTK Kortrijk B – Ostkamp B

Kortrijk Sport C – Iebac Ieper A

Avanti Dames One – Campinia Dessel-Retie A

Tegen Dessel, een rechtstreekse tegenstander voor het behoud, moest er, na het verlies in de heenmatch met 45-43, met minstens 3 punten verschil gewonnen worden.

Aanvankelijk kon enkel Geeske scoren (4-5 na 5) maar toen ook Eline, Judith en Phyline de weg naar het doel vonden waren we vertrokken (16-7 na 10).
Het begin van het tweede kwart was gelijkopgaand (22-13 na 15) maar een bom van Felke en een zeer goede defense gaven ons weer een boost zodat we met een comfortabele voorsprong konden gaan rusten (33-15 na 20).

Na de appelsientjes konden we in het begin enkel een vrijworp scoren (34-19 na 25) maar via Eline bleven we onze voorsprong behouden (42-24 na 30).
In het vierde kwart viel Phyline nog uit met een verzwikte voet maar dat bracht de zege niet meer in gevaar en via 52-31 sloten we de wedstrijd af met een 65-42 overwinning.

Met deze zege zijn we mathematisch zeker van een verlengd verblijf in eerste landelijke. Proficiat dames !

Avanti Dames : Geeske Steijns 8; Nore Struyve; Debbaut Thea 4; Margot Boedt 2; Jienke Struyve 4; Judith Van Craeymeersch 6; Maité Compernolle 4; Felke Steijns 6; Nele Raspoet 4; Phyline Van de Bruane 2; Eline Verbeest 25

Zwevezele B – Desselgem A

Avanti Dames TWO – Koksijde A

Melco Ieper C – Wielsbeke A

Wytewa Roeselare – Avanti Brugge G12