Dag: 9 maart 2019

Houhalen A – Avanti Dames One

Zonder de gekwetste Thea en Phyline mochten we onze verste verplaatsing aanvatten. We misten onze start met 4 missers op rij waardoor we direct op achtervolgen aangewezen waren (9-4 na 5). We hielden toen gelijke tred (16-11 na 10 en 24-19 na 15). Toen plaatste Houthalen nog een tussenspurtje en de definitieve kloof was geslagen (34-23 ruststand).

In het begin van het derde kwart gooide Houthalen 3 bommen waardoor ze hun maximale voosprong bereikten (46-29 na 25). We vochten terug en in aanval konden vooral Geeske en Eline de nodige punten bijbrengen (55-43 na 30).

In het laatste kwart bleven we er volop voor gaan maar dichter kwamen we niet meer, 71-59 eindstand.
Volgende week moeten we ons beste beentje voor zetten 

Avanti Dames : Geeske Steijns 17;  De Bel Julie 2; Jienke Struyve 3; Judith Van Craeymeersch 8; Maité Compernolle 2; Felke Steijns 9; Nele Raspoet; Eline Verbeest 18

Desselgem A – Avanti Dames TWO

Zwevezele B – Avanti Brugge

“Na de rust – met de steun van het Avanti-legioen en dankzij “pressure in defense” de puntjes op de “i” gezet”

Verliezen vorige week in Melco Ieper was niet echt meegerekend in het uitgetekend scenario ; herpakken in Zwevezele was dus de boodschap.Dat dit sinds vorige week zonder Niels is, is spijtig maar onze Knights kennende was iedereen bereid om voor elkaar door het vuur van de pancake-arena te gaan.

Starting 5 : Lexie – Jeroen – Kristof – Maarten – Thomas
Aan weerszijden begon de wedstrijd aan een snel tempo, maakte Thomas met een bom en in rebound er 0-5 van, scoorde de thuisploeg ook een bom en met nog ééntje van Thomas stond het na 2.02 min. al 3-8. We zagen echter dat Zwevezele vanop afstand met hun shotters te gemakkelijk kon tegenscoren en te veel ruimte kregen. Maarten & Jeroen behielden een klein kloofje (11-17), maar met nog 4.27 min. kwamen Mortier & Jonckheere (beiden ook deel uitmakend van de kern in landelijke) bij de thuisploeg erin en brachten ze hun ploeg terug tot 17-17. Maarten hield ons in de match en zij gaven niet af : 22-22.

 Het 2-de quarter lieten we twee keer naéén gemakkelijke korven liggen in the bucket, leden we balverlies en ondanks nog scores van Maarten & Lexie liep Zwevezele zelfs verder uit naar 34-25 (nog 5.31 min.)  Dankzij scores van Kristof – Lexie – Jens & Maxim kwamen we terug tot 38-33, maar opnieuw dezelfde vaststelling : hun shotters kregen te veel ruimte in offense , en we mochten al bij al nog blij zijn met de ruststand : 43-37.

Na de rust zagen we eindelijk onze “Knights strijden voor elke bal”. Met de ongelooflijk vocale steun van ons legioen – een “pressure in defense” en in één ruk – met scores van Jens – Jeroen – Maarten – Lexie -maakten we er een droge 0-18 van (43-55 na 5.05 min.). Dankzij onze schitterende inzet in defense, Zwevezele dat plots wel alles begon te missen – het ongelukkig uitvallen van Mortier bij hen en met scores van Lexie & Thomas konden we verdiend het laatste quarter aanvatten met de stand : 48-64.

Iedereen was het er toen al over eens : dezelfde druk in defense blijven aanhouden, in offense rustig blijven en dit kon niet meer verkeerd aflopen, wat ook gebeurde. Met scores van Manu – Daan – Jeroen – Fredje – Ruben – Maarten werd de eindscore 55-81 op het bord gebracht.
Proficiat aan iedereen : onze Knights tankten na de rust vertrouwen voor onze volgende “battle in Izegem Two”.

 

Rekenen op uitschuivers van onze naaste achtervolgers Gistel Oostende en K Basketteam Kortrijk is géén optie – wij moeten ervoor gaan om alles nog te winnen !
Volgende week zaterdag 16/03/2019 om 18.45 uur in Izegem : opnieuw een warme oproep aan alle Avanti-supporters om ons naar de overwinning te schreeuwen. S.V.

Avanti Dames Three – KBTK Kortrijk

Avanti Brugge G12 – Desselgem B

Avanti U16 Land. – Sgolba Aalter