Dag: 2 maart 2019

Langemark – Desselgem

KBTK Kortrijk B – Wielsbeke

Oostkamp B – RHK Oostende B

Avanti Dames One – Osiris Aalst A

Kortrijk Sport C – Eernegem

Zwevezele B – Izegem B

Melco Ieper C – Avanti Brugge

“Pijnlijk verlies na onze reeks overwinningen sinds half december”

 

Na onze op alle vlakken schitterende carnavalwedstrijd van vorige week, konden we beginnen aan de eerste uitwedstrijd in een reeks van drie. Wie de heenwedstrijd tegen Melco heeft gezien, weet nog dat dit een moeilijk te ontwrichten jonge ploeg is, die uiteraard thuis tegen de leider in 2-de prov.alles zou geven. Voor de trouwe meegereisde supporters was het alleszins niet genieten vanaf een tribune – met een moeilijk schuin zicht.

Starting 5 : Kristof – Lexie – Manu – Maarten – Jeroen :
Melco startte onmiddellijk met een 4-0, nadat wij in offense niet direct konden tegenscoren. Dankzij scores van Lexie & Maarten kwamen we wat later terug van 8-4 naar 8-8 , maar tegen een ploeg die “agressief sterk uit de hoek kwam” was het moeilijk om in offense iets te spelen en ook inside konden we onze grotere spelers met moeite bereiken. Het moment dus om Jens & Thomas in te brengen om wat te “beuken” en dankzij scores van Jens – Daan (vrijw.) en Jeroen konden we het 2-de quarter starten met 17-18.

Het 2-de quarter zagen we een ander Avanti, dat beetje per beetje controle over de wedstrijd begon te krijgen. Jeroen – Jens (o.a. met bommen) – Maarten – Lexie & Manu zorgden er samen voor dat we de rust bereikten met de stand : 36-46. Voor wie toen dacht, dat de wedstrijd al was gespeeld, had het verkeerd voor.

Na de rust bleef Melco fouten maken, zagen we gestuntel in offense bij hen – met bijhorende balverliezen en zorgde Jens er in zijn ééntje voor dat we uitliepen naar 36-49. Maar vanaf dat moment begon het : Jens maakte er nog 39-51 van, zij kwamen terug tot 41-51, wij misten twee vrijworpen en met een bom en nog een korf kwamen ze opnieuw in de wedstrijd : 48-51 (nog 3.51 min.). Bij onze tegenstander speelden ze terug vol vertrouwen en bij ons was het allemaal wat geforceerd, in offense lukte het niet meer echt met als gevolg dat Thomas er enkel nog kon voor zorgen dat Melco niet te ver uitliep : 58-57.

We stonden sinds lange tijd terug onder druk in een wedstrijd en Lexie & Maarten brachten ons nog terug tot 70-61 (nog 6.42 min.) maar het was echt wel Melco die er verder “met alle middelen” voor vocht om de overwinning thuis te houden.  Maarten – Jeroen & Jens probeerden nog wel, maar dichter dan 75-71 (nog 50 sec.) kwamen we niet meer en moesten we uiteindelijk het onderspit delven met 78-72.

 

We hebben nog altijd 1 bonus-wedstrijd voor, maar voor de volgende twee verplaatsingen (Zwevezele & Izegem) is het duidelijk dat we na vandaag alles uit de kast zullen moeten halen en iedereen het beste van zichzelf zal moeten geven. Voor onze volgende twee tegenstanders : weet dat onze Knights misschien vandaag één veldslag hebben verloren, maar nog niet de ……..! S.V.

Avanti Dames Three – Oostende-Bredene

Sijsele – Avanti U16 Land.

Wytewa Roeselare – Avanti U14 Land.