Dag: 24 februari 2019

Wytewa A – Avanti Dames M19 Grensoverschr.

Blue Cats Ieper B – Avanti Dames TWO

Avanti Brugge – Gistel C

“Zware februarimaand afgesloten met een schitterende 5 op 5 – op naar de volgende veldslag in Ieper”

Supportersvereniging D’Orde had het idee om van deze topper tegen Gistel Oostende Three een “carnavalwedstrijd” te maken en met de schenker van de wedstrijdbal : Vanden Abeele Erwin (schilder & decoratiewerken – vloerbekleding – Astridlaan 260 te 8310 Brugge) en de aanwezigheid van “Prins Carnaval van de stad Brugge” kunnen we nu al spreken van een meer dan geslaagde wedstrijd (zie ook het filmpje op onze Facebookpagina).

 Starting 5 : Jeroen – Kristof – Niels – Maarten – Lexie :
Na 35 sec. was het Maarten, die bij ons de score opende, maar onze tegenstander maakte dankzij een lay-up al onmiddellijk gelijk. In defense trokken wij ons terug in zone en met scores van Jeroen kwamen we vervolgens 6-2 voor. In een wedstrijd die onmiddellijk kort en goed werd geleid door de refs, zorgde Lexie met een bom voor 9-4, maar het jeugdige Gistel Oostende begon vanaf dat moment de wedstrijd in handen te nemen. Van 9-4 ging de stand al snel naar 9-13, omdat wij wat te slordig acteerden in offense en wat te traag waren in de duels. Kristof (opnieuw sterk in defense) maakte er dan 11-13 van, maar ook onze coach zag het gevaar in en vroeg een time-out (nog 4.50 min.). Jeroen maakte dankzij vrijworpen 13-13, zij liepen opnieuw uit naar 13-19, maar dankzij Maarten – Jens & Lexie slaagden we er toch nog in om terug te komen tot 22-23.

Het 2-de quarter startte Gistel Oostende met twee vrijworpen, begonnen zij te pressen, kregen zij opnieuw twee vrijworpen (22-27), maar uiteraard konden we bij ons nog altijd rekenen op onze echte center “Jens”, die ons terugbracht naar 27-27 (nog 6.28 min.). Omdat onze jeugdige tegenstander praktisch niet miste vanaf de vrijworplijn, liepen zij opnieuw uit naar 27-32. Jeroen – Maarten & Lexie brachten ons vervolgens terug tot 36-37, en bij de rust kwamen we eindelijk opnieuw voor : 43-41 – uitermate spannend.

 Ere wie ere toekomt, maar we konden tot dan toe gerust stellen dat het een wedstrijd zou worden – reclame voor het basketbal in provinciale tussen twee tegenstanders die “fair en mooi basket” brachten.

Onder het motto “offense start met een goeie defense” namen we de wedstrijd in handen. Maarten – Kristof – Jeroen – Lexie (bom) & Jens zorgden voor het eerste deftige kloofje (58-49 met nog 3.53 min.). De “youngsters” van Gistel Oostende probeerden wel ons te ontwrichten met een snelle balcirculatie, maar wij controleerden de wedstrijd en met scores van  Maarten – Jeroen – Kristof & Niels konden we het laatste quarter ingaan met 70-59.

Het laatste quarter bleven we bijna de hele tijd die kleine 10-puntenkloof behouden en dankzij scores van Niels – Maxim – Jeroen – Jens – Maarten slaagden we erin om nog een topwedstrijd met een mooie eindscore af te sluiten : 88-79 – proficiat coach en spelers .

 Tenslotte willen we ook nog eens ons schitterend rode Avanti-legioen bedanken die “voor een schitterende ambiance hebben gezorgd, waarbij de tribunes in Sport Vlaanderen zelfs daverden en onze rode vlaggetjes stilaan ons handelsmerk aan het worden zijn” !

 

Op het programma voor de volgende 3 weken :

  • Zaterdag 02/03/19 – 16.00 uur : Melco Ieper (7-de) – Avanti Knights
  • Zaterdag 09/03/19 – 17.45 uur : BBC De Westhoek Zwevezele Two (11-de) – Avanti Knights
  • Zaterdag 16/03/19 – 18.45 uur : Izegem B (8-ste) – Avanti Knights

 De volle steun van het rode Avanti-legioen – de gedrevenheid van onze coach en spelers – en onder het motto “de tegenstander nooit onderschatten” – moeten drie ingrediënten zijn om deze wedstrijden tot een goed einde te brengen : “Let’s Go Avanti” – “Vandaag is rood”. S.V.