Dag: 16 februari 2019

Langemark A – Avanti Brugge

“Spelen, laten spelen en vooral maken dat de buit binnen is”.

We starten met een ongebruikelijke opstelling: Thomas, Maarten, Lexie, Jeroen en Manu.
Langemark opent de score, en Lexie maakt vlug kennis met de ellebogen van zijn tegenstander tegen zijn schouder; gelukkig is er niets ernstigs aan de hand. Na een lange studieronde opent Jeroen de score voor Avanti met 2 vrijworpen, aangevuld met een and-one: 2-5.  Na 4 minuten staat Langemark al met 4 fouten. Na een fastbreak van Maarten en een steal van Lexie aan de middenlijn neemt Langemark bij 4-11 zijn eerste time-out. Na 6 minuten begint de coach een na een te vervangen. Na een fout  (die eigenlijke onsportief was) op Daan laten we de vrijworpen liggen: 10-19.

Jens start sterk aan het tweede quarter, en samen met Maxim duwen ze door naar 14-33. Dan kan Lexie nog op spectaculaire wijze een fastbreak van Langemark stoppen. Een driepunter van Langemark wordt door Lexie met hetzelfde beantwooord, waarna we met vrijworpen het eerste quarter kunnen afsluiten met 26-45.
Daan moet jammer genoeg naar spoed, want na een harde aanvaring met Jeroen ziet hij niet goed meer en we willen zeker geen risico’s nemen.

Na de rust is het driepuntfestival voor Avanti (Maarten, Thomas, Jens en Jeroen), maar we laten vooral veel vrijworpen liggen. Langemark daarentegen zet zijn vrijworpen wel secuurder om en eindigt dit quarter nog met een driepunter, zodat dit quarter slechts met 5 punten verschil gewonnen werd: 44-68.

In het laatste quarter is het scherp van de snee en na een driepunter van Langemark komen ze zowaar terug tot op 16 punten: 56-72, dankzij twee driepunters.
Avanti reageert enkel nog via scores van Emmanuel, Maxim en Fredje en kan zonder al te veel problemen de match met winst afsluiten ondanks dat we het vierde quarter eigenlijk verliezen: 60-85 eindstand.

Morgen zondag om 17u staan we terug op het veld. Deze keer in Deerlijk voor de kwartfinale van de Beker van West-Vlaanderen.  En dat zal andere koek zijn!
JR

Duva Gistel C – Wielsbeke A

KBTK Kortrijk B – Desselgem A

Oostkamp B – Iebac Ieper A

Kortrijk Sport C – Spie Izegem B

KBTK Kortrijk – Avanti Dames Three

Melco Ieper C – Zwevezele B

De Panne A – Avanti Dames M19 Grensoverschr.

Blue Stars G12 – Avanti Brugge G12

Kortrijk Sport – Avanti U14 Land.