Langemark – Izegem

Avanti Dames Three – Middelkerke

RHK Oostende B – Avanti Brugge

“Wedstrijd van begin tot einde gedomineerd & meer dan verdiende overwinning”

We schreven het al eerder, we zitten in een periode waar de ene belangrijke wedstrijd de andere opvolgt, te beginnen met een “op papier althans” moeilijke verplaatsing naar RHK Oostende B (4-de). Zonder Lexie – Daan – Fredje & Jens (wel al mee aan het opwarmen) was het wel degelijk de bedoeling om de drie punten mee te nemen vanuit Oostende.

Starting 5 : Jeroen – Niels – Kristof – Manu – Maarten :
We zagen in de beginfase “uiterst strijdvaardige Knights” en dan vooral in defense en met scores van Manu – Niels (bom) – Kristof & Jeroen stond het al snel 2-9. Onze tegenstander was erbarmelijk slecht bij shot en wij waren baas in alle opzichten. Na 4 min. vond hun coach het tijd voor een time-out, maar veel bracht dit niet op. Onze defense (belangrijk tegen ploegen zoals Oostende) bleef goed “gesloten” en dankzij vrijworpen van Manu & Maarten bleven we verder uitlopen : 2-14. RHK – duidelijk onder de indruk van de “strenge, maar correcte arbitrage” – bleef de fouten opstapelen en wij speelden rustig verder ons spel. Maarten – Manu & Niels brachten de stand 4-22 op het bord na het 1-ste quarter.

Het moment om sommigen bij ons wat rust te gunnen en met scores van Jeroen – Maarten – Maxim (na een mooie steal) & Kristof liepen we almaar verder uit : 4-34, het was precies alsof we “dolden met onze tegenstander”, die ook al vanop de vrijworplijn niet echt doeltreffend was.  Pas na 4.07 min. kon RHK nog eens tegenscoren : 6-34.  Jeroen (pass Ruben) – Maxim (bom) – Ruben – Niels – Maarten (bom) brachten de schitterende ruststand op het bord : 18-46.

Na de rust hetzelfde spelbeeld : na 45 sec.opnieuw een bom bij ons van Jeroen, maar vanaf dat moment sputterde onze offense wat (normaal zeker na 20 schitterende minuten), ook zij kwamen moeilijk tot scoren maar opeens vonden we terug de drive en Kristof (opnieuw reboundkoning) – Niels – Maarten – Manu (bom) deden ons het laatste quarter starten met : 31-57.

De laatste 10 minuten bleven we tonen wie de leider is in 2-de provinciale : Maxim (bom) – Manu – Jeroen – Thomas – Maarten – Ruben legden de definitieve eindstand vast op : 54-74.

Eerder deze week verscheen op de Facebookpagina van RHK Oostende “dat ze tegen ons nog iets moesten recht zetten” – awel, “wij hebben het recht gezet” !

Proficiat aan coach, spelers & supporters : het was weer een prestatie “Knights waardig”!

Volgende week zondag 10/02/2019 om 11.00 uur : opnieuw een belangrijke topper – thuis tegen K Basketteam Kortrijk B (2-de in de stand), waar wij onze nederlaag van in de heenwedstrijd nog niet vergeten zijn. “Bluvn goan – Knights” – de volgende weken ! S.V.

KBTK Kortrijk – Eernegem

Avanti Dames One – Willebroek A

Met de tweede op bezoek, zonder Thea en Lynn maar met de studenten Nele en Maité terug wisten we dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Onze verdediging stond op punt en via Eline, Phyline en Judith liepen we aanvankelijk uit (6-2 na 5). Willebroek kwam aanvallend onder stoom en dankzij scores van Eline (2x) en Maité bleef de kloof beperkt (12-14 na 10).

Judith liep in het begin van het tweede kwart tegen een Willebroekse elleboog en moest in het ziekenhuis aan de wenkbrauw genaaid worden (Blijkbaar hebben ze echt harde ellebogen in Willebroek want ook in de heenmatch moest Geeske genaaid worden). Geeske en Eline scoorden en Geeske lukte een vrijworp zodat we opnieuw op voorsprong kwamen (17-16 na 15). De wedstrijd kwam terug op dreef en scores van Eline (2x), Phyline en Nele zorgden voor een minimale voorsprong aan de rust (27-26)

De rust had ons blijkbaar geen goed gedaan want ondanks scores van Eline (2x) en Geeske en een vrijworp van Jienke liepen de tegenstanders met 6 bommen op rij van ons weg (34-48 na 30).

Het vierde kwart startte gelijk opgaand en met een score van Eline, vrijworpen van Eline en Geeske en bommen van Phyline en Jienke konden we zelfs iets terug inlopen (45-57 na 25). We gingen op onze elan verder en scores van Eline en Phyline en vrijworpen van Phyline (3x) en Nore (3x) brachten ons terug onder de 10 punten maar de overwinning was niet meer mogelijk. 54-61 eindstand

Avanti Dames : Geeske Steijns 8; Nore Struyve 3; Jienke Struyve 4; Judith Van Craeymeersch 2; Maité Compernolle 2; Felke Steijns ; Nele Raspoet 2; Phyline Van de Bruane 10; Eline Verbeest 23