Dag: 20 januari 2019

Oostkamp B – Avanti Brugge G08 A

Avanti Brugge – Oostkamp B

“Met de drie punten op zak na een wedstrijd van twee uur” :

 Na onze nieuwjaarsreceptie, een stil moment voor de wedstrijd ter nagedachtenis van“René Mol”, en de matchbal geschonken door “Tuinen Oskar Cools – Snaggaardstraat 18 te 8000 Brugge”, konden we beginnen aan onze derby tegen Oostkamp Two :

 Starting 5 : Niels – Maarten – Lexie – Kristof – Jeroen :
Een jong en gretig Oostkamp begon na 28 sec. met 0-2, onze shots (voornamelijk onze bommen) vielen niet echt en na 4.35 min. stond de stand 7-7 op het bord, dankzij scores van Jeroen – Maarten & Lexie. Mede doordat we moeilijk door hun defense geraakten, we onze vrijworpen slecht bleven afwerken en onze afwerking niet echt goed was, zagen we dat Oostkamp (met nog 2.40 min.) opnieuw voor kwam : 9-13. In een wedstrijd, waarin veel fouten werden gefloten en waarbij we aan weerszijden veelvuldig naar de vrijworplijn mochten gaan, brachten Lexie & Maarten ons naar 18-15.

In het 2-de quarter scoorde Niels voor ons na 15 sec. – het sein voor Oostkamp om onmiddellijk een time-out te nemen. Oostkamp – tot dan toe goed roterend en wij die na 2.22 min. in dit quarter ook beginnen aan onze vervangingen, bleven elkaar in evenwicht houden : 20-20. Omdat Oostkamp via Zutterman goed druk bleef zetten op onze guardpositie en wij te vaak onze vrijworpen misten, kwamen we moeilijk los van onze tegenstander. Zelfs wanneer Maxim met een bom en Daan met een tip-in ons eventjes terug voor brachten (26-24) bleef Oostkamp achtervolgen. Met scores van Jeroen – Thomas & Maarten bereikten we de ruststand : 37-37 (na 50 min. spelen voor twee quarters – veelzeggend !)

Iedereen, die de wedstrijd heeft gezien had toen al door dat deze op details zou beslist worden en ook onze foutenlast begon stilletjes aan door te wegen. Jeroen – Niels – Maarten en Kristof deden ons eventjes terug uitlopen (45-41), maar omdat we nog altijd “wat te braaf waren in defense” bleef Oostkamp (en dan vooral dankzij hun nr.14), in ons spoor tot 47-45. Omdat Oostkamp vanaf dat moment ook begon vrijworpen te missen, zagen we voor het eerst in deze wedstrijd een klein kloofje : 53-45. Maar jawel, Oostkamp gaf niet af en kwam opnieuw terug tot : 55-55 en met nog een vrijworp van Maarten konden we het laatste quarter ingaan met : 56-55.

Spanning troef voor het laatste quarter, te beginnen met de 5-de fout van onze “reboundkoning Kristof”, technische fout, gemiste vrijworpen en Oostkamp dat opnieuw – ook dankzij vrijworpen terug op voorsprong kwam : 58-59 (nog 6.33 min.). Niels – Manu & Lexie brachten ons terug op voorsprong (65-62), wat we tot het einde niet meer uit handen gaven. Oostkamp kwam nog eventjes terug tot 65-64, maar dankzij Jeroen (bom + bonusvrijworp + twee punten) en het stond : 71-66 ; Oostkamp kwam nog eens terug tot 71-68, Lexie met een vrijworp en Manu op assist van Niels (misschien wel met de belangrijkste bom uit de wedstrijd) maakte er 75-68 van. Toch nog altijd 53 sec. te spelen en Oostkamp kreeg 2 vrijworpen, maar scoorde maar één, Lexie met één vrijworp en met nog 31 sec. op het bord : 76-71. Met nog 26.4 sec. kregen wij twee vrijworpen, maar misten ze allebei, Oostkamp kwam met opnieuw een vrijworp nog terug tot 76-72, maar 9 sec. waren voor hen te weinig om nog dichter te komen. Einde van een wedstrijd, die twee uur heeft geduurd en waarbij aan weerszijden goed op vrijworpen kon “geoefend worden”.

Proficiat aan onze Knights, die er tegen een “aangename, jeugdige, sportieve” tegenstander er best wel een spannende wedstrijd van gemaakt hebben.

 

Volgende week – bekerwedstrijd zondag 27/01/19 om 16.00 uur – Valkaart Oostkamp – tegen Kortrijk Sport C !

Antwerp Giants – Avanti Dames M19A

Duva Gistel B – Avanti Brugge G12