Dag: 12 januari 2019

Desselgem A – Avanti Brugge

“Ook tegen lager geklasseerde ploegen moeten we voortaan gefocust blijven” :

Na twee uitstekende wedstrijden in Wielsbeke en thuis tegen Eernegem, mochten we op verplaatsing naar de voorlaatste in de stand Desselgem : op papier een haalbare tegenstander (111-53 heenwedstrijd), maar opnieuw wat aanpassen bij ons na een nieuwe blessure van Jens. Ook op de tribunes (achter glas – zoals in de loges) waren we alvast in de meerderheid met ons rood Avanti-legioen.

Starting 5 : Kristof – Jeroen – Niels – Maarten & Lexie :
Aan beide zijden van bij de start een mindere afwerking (wij o op 2 vrijworpen), maar na 58 sec.was het Maarten, die bij ons de score opende en waren het vervolgens Niels – Lexie en opnieuw Maarten, die na 5 min. voor de stand 4-11 zorgden. De thuisploeg – tot dan uitermate zwak in offense vond dat het tijd was voor een time-out, maar veel soelaas bracht die niet voor hen. Jeroen – Lexie (bom) – Maarten & Manu zorgden voor 4-20 na het eerste quarter, waarin Desselgem enkel in de eerste 3 min. twee korven kon scoren.

Maar dat je nooit uw tegenstander mag onderschatten en te laks mag worden, bewees het 2-de quarter, waarin Desselgem hun bommen begonnen af te vuren. In de eerste 5 minuten van dit quarter waren het enkel Manu (haakworp) en Maxim, die bij ons konden tegenscoren : 11-24. In de volgende 5 min. kwam Desselgem almaar dichterbij (20-27), maar eenmaal Maarten – Ruben & Lexie een tandje bijstaken was het plots opnieuw : 23-37.

Wie dacht dat we na de rust eindelijk de wedstrijd volledig in handen zouden nemen, moest nog even op zijn honger blijven zitten. Desselgem klampte nog eventjes aan tot 32-38, maar vanaf dan zorgden Lexie – Daan (bom)– Maarten (bom) – Jeroen & Maxim dat we met een “normaal gezien geruststellende bonus van 20 punten” het laatste quarter konden ingaan met : 36-56.

Het laatste quarter kwam het er bijgevolg nog enkel op aan om op een deftige manier de wedstrijd uit te spelen en met scores van Lexie – Niels – Ruben – Jeroen & Thomas, konden we onze tegenstander nog onder de 50 punten houden : 49-74.

Om van een goeie wedstrijd te spreken, zagen we te veel “slordigheden” in ons spel, die we de volgende weken kost wat kost moeten vermijden – maar niettemin staan we waar we horen te staan in de klassering : EERSTE.

***Coach, spelers & supporters : de volgende weken staan enkele cruciale topwedstrijden op het programma : “Allemoale Thope int rood – de kleur van Avanti” :

• Zondag 20/01/19 om 11.00 uur : thuis tegen Oostkamp B (5-de in de klassering)
  • Zondag 27/01/19 om 16.00 uur in Oostkamp : 1/8 Fin. Beker tegen Kortrijk Sport C (wij willen revanche voor onze verloren competitiewedstrijd in Kortrijk)
  • Zaterdag 02/02/19 om 18.30 uur : met zijn allen naar de stad aan zee :  RHK Oostende (4-de in de klassering)
  • Zondag 10/02/19 om 11.00 uur : thuis tegen K Basketteam Kortrijk (2-de in de klassering)
  • Zondag 24/02/19 om 11.00 uur (carnavalswedstrijd) : thuis tegen Gistel Oostende C (3-de in de klassering)

S.V.

Iebac Ieper A – Westhoek Zwevezele B

Avanti Dames One – Gentson B

Beide ploegen hadden nogal wat tijd nodig om tot scoren te komen. Thea en Eline scoorden inside maar verder kwamen we niet (4-2 na 5). We trokken toen even het laken naar ons toe met een drive van Felke, een shot en een bom van Judith (11-6 na 7) maar toen bleven we in aanval en verdediging monddood zodat Gentson het voortouw kon nemen (11-15 na 10). Het tweede kwart begon gelijkopgaand met 2 bommen en een vrijworp van Lynn (18-21 na 15). Zowel aanvallend en verdedigend staken we een tandje bij en via 2 bommen en een shot van Judith, 2 shotjes van Eline en een vrijworp van Geeske en een mooie inside move van Lynn namen we het voortouw (33-28 rust)

Na de rust dachten we dat we vertrokken waren na scores van Eline, Thea en Judith (39-32) maar we vergaten door te duwen en we lieten Gentson terug in de match komen. Gelukkig scoorde Geeske een vrijworp en Judith haar 4e bom zodat we toch nog met een voorsprong het vierde kwart konden aanvatten (43-39 na 30). Gentson scoorde het eerst in het vierde kwart en kwam hierdoor op 2 punten (43-41 na 31) maar 2 scores van Eline, een bom en een shotje van Judith en een shotje van Phyline zorgden weer voor en 10 punten kloof (54-44 na 35). In de laatste minuten kwam de zege niet meer in het gedrang, Phyline gooide nog een shotje binnen, Geeske zette haar 2 vrijworpen perfect om en op de buzzer gooide Judith haar 6e bom binnen. (61-50 eindstand)

Proficiat aan onze dames, weer een stapje dichter bij een verlengd verblijf in 1e landelijke.

Avanti Dames : Geeske Steijns 3;  Thea Debbaut 4;  Lynn Delvaux 9; Jienke Struyve; Judith Van Craeymeersch 26; Maité Compernolle; Felke Steijns 2;  Phyline Van de Bruane 4; Eline Verbeest 13

Tussenstanden : 11-15; 33-28; 43-39; 61-50