Dag: 5 januari 2019

Wielsbeke – Desselgem

Langemark A – KBTK Kortrijk B

Blue Cats Ieper A – Avanti Dames One

Onze dames startten met mooi inside spel via Thea en Eline en bleven in verdediging mooi gesloten zodat ze via 9-11 (na 5) naar een 14-15 tussenstand na het eerste kwart konden afsluiten. Ieper had op dat moment nog maar enkel 4 driepunters en 2 vrijworpen gelukt. In het tweede kwart nam Lynn haar ploeggenoten in aanval op sleeptouw en via 19-26 (na 15) werd het uiteindelijk 26-31 aan de rust. De 5 punten voorsprong hadden er gerust 10 mogen zijn, mits iets meer geluk in afwerking en een strakkere verdediging.

Na de rust zaten de bubbels van de Feestdagen blijkbaar nog in onze benen. Drie driepunters van Ieper brachten hen langszij (36-36 na 25) en ze bleven op hun elan doorgaan, sneden door onze verdediging alsof het boter was, en sloegen een kloofje (48-41 na 30). Onze dames lieten zich echter niet doen, vonden hun derde adem en vormden verdedigend opnieuw een blok zodat ze met nog 5 minuten te spelen opnieuw konden aansluiten (51-50 na 35). De volgende minuut was echter doorslaggevend, Eline kreeg een aanvallende fout terwijl dit eigenlijk 2 punten + bonusvrijworp had moeten zijn en aan de andere kant scoorde Ieper hun 11e driepunter zodat de moed ons opnieuw in de schoenen zakte. Ieper kreeg opnieuw vleugels en wij konden enkel nog via de vrijworplijn scoren.

Er zat meer in … , volgende week tegen Gentson zullen we ons beste beentje moeten voorzetten.

Avanti Dames : Geeske Steijns 6;  Thea Debbaut 19;  Lynn Delvaux 12; Judith Van Craeymeersch; Felke Steijns 5;  Nele Raspoet 2; Eline Verbeest 12

Tussenstanden : 14-15; 26-31; 48-41; 62-56