Dag: 17 november 2018

Langemark A – Wielsbeke A

K-Basketteam Kortrijk B – Izegem B

Avanti Dames One – Houthalen A

Met de ex-eerste nationalers van Houthalen op bezoek wisten we dat we op ons sterkst zouden moeten spelen om niet onder de voet gelopen te worden. Vanaf bij aanvang toonden onze dames dat ze zich niet zouden laten doen. De verdediging stond er en in aanval kon men aanvankelijk Eline niet stoppen (3 scores na elkaar) en samen met een shotje van Judith en een mooie drive van Nele bracht ons dit op een 10-6 voorsprong. Houthalen sloot zijn verdediging iets meer waardoor het inside moeilijker werd maar via Maité (2 splijtende drives) en Phyline (shot) bleven we scoren. Ook Houthalen trok zich aanvallend op gang en met een bom kwamen ze opnieuw dichter bij (16-13 na 10).
In het begin van het tweede kwart liep het aanvallend heel stroef. Houthalen kon 4 keer scoren en ons enige antwoord was een bom van Judith zodat we voor het eerst op achtervolgen stonden (19-21 na 15). Gelukkig viel ook Houthalen weer stil en werd er gevochten voor elke bal. Judith, Thea en Eline (2x) zorgden na enkele mooie assists voor de nodige punten en aan de rust hingen de bordjes weer gelijk (27-27 rust)

In het derde kwart was er een gelijkaardig spelbeeld. Twee ploegen die elkaar in verdediging geen duimbreed gaven waardoor het scoren niet evident was. Nele (2 drives) en Eline zorgden dat we gelijke tred hielden (33-33) Daarna opnieuw 2 keer Eline en Judith op de buzzer zodat na 30 minuten alles kon herbeginnen (39-39 na 30).
Het vierde kwart was voor de toeschouwers heel spannend. Houthalen scoorde als eerst en Phyline antwoordde met een bom. Houthalen gooide ook een bom en die werd aan de andere kant beantwoord door een bom van Judith. Daarna kregen we een hele mooie drive van Maité, die zwevend het blok kon ontwijken en er nog een vrijworp bovenop kreeg. (48-44 na 35). We bleven op onze elan verder gaan en Eline scoorde net van binnen de driepuntlijn en daarna voerden Felke en Eline de Pick&Roll perfect uit met een mooie afwerking van Eline. Met nog minder dan 2 minuten te spelen kwam Houthalen met een bom en vrijworp nog iets dichterbij (52-48) maar met mooie combinatie tussen Eline en Thea kon Thea opnieuw scoren. Houthalen gooide nog een bom maar Eline kon de eindstand via de vrijworplijn vastleggen (56-51 eindstand).
Juichende speelsters en supporters voor de oververdiende overwinning waardoor het nipte verlies van vorige week rechtgezet wordt. De Jarigen Geeske en Phyline zorgden voor de overwinningsfrietjes !!!

Avanti Dames : Geeske Steijns; Thea Debbaut 4; Judith Van Craeymeersch 12; Maité Compernolle 7; Felke Steijns; Nele Raspoet 6; Phyline Van De Bruane 5; Verbeest Eline 22