Dag: 10 november 2018

Izegem B – Zwevezele B

Desselgem A – Langemark A

Wielsbeke A – K-Baksetteam Kortrijk B

Eernegem A – Kortrijk Sport C

Iebac Ieper A – Duva Gistel C

Avanti Brugge – Melco Ieper C

“Off-day op alle vlakken, maar desondanks komen we alleen op de eerste plaats” :

 

Matchbal voor deze wedstrijd geschonken door TIS&O (Total Industrial Supplies and outsourcing) – waarvoor dank.

Voor de wedstrijd werd ook nog eens een staande respectvolle ovatie gehouden voor onze dierbare Roderik Struyve, die veel te vroeg is heengegaan – “we gaan je missen”.

 

Starting 5 : Lexie – Maarten – Kristof – Maxim – Niels :

Melco Ieper C (middenmooter) startte direct met een zone-defense, maar Maarten – Maxim (elk met een bom) & Lexie – Niels brachten ons 13-4 voor. Omdat wij te weinig rebounds namen, kreeg Melco telkenmale de kans om te gemakkelijk tegen te scoren en omdat ze dan ook nog eens terugkwamen tot 13-9 moesten ook wij in zone gaan. Omdat wij in offense niet meer afwerkten, kwam Melco zelfs eventjes voor : 13-14 (d.w.z. 0-10 tegen). Gelukkig misten zij te vaak hun vrijworpen (wat merkbaar was gedurende de hele wedstrijd) en waren het bij ons Lexie – Maarten – Manu die ons toch terug een bonus gaven : 25-16.

Het 2-de quarter vuurde onze cap Lexie opnieuw een bom af en nog eens twee korven (33-19 na 1.20 min.), maar daar was Melco opnieuw (33-26). Wij konden nog enkel tegenscoren met vrijworpen van Maarten & Thomas (nog 4.45 min.):36-28.  Lexie – Thomas en Maxim brachten ons terug 43-34 voor, maar omdat Melco te veel vrijheid kreeg om aan te leggen vanop afstand kwamen ze toch nog terug tot 43-36 voor de rust.

Na de rust was Maxim daar opnieuw met nog een bom en zagen we vanaf dat moment aan weerszijden erg rommelige fases, waarbij Melco (omdat zij ook geduldiger speelden) opnieuw terugkwam tot 46-41. In rebound lagen we te vaak onder in de duels, we misten te gemakkelijke inleggers onder de korf, we mochten van geluk spreken dat Melco te veel vrijworpen miste, en dankzij nog scores van Maxim – Maarten en Lexie konden we het laatste quarter beginnen met : 57-50.

Het laatste quarter begonnen we opnieuw met een balverlies en dankzij scores van Lexie (bom + vrijworpen) liepen we terug uit tot 62-51. We vallen in herhaling, maar de laatste 5.30 min. zagen we te veel afval in het spel en konden we gelukkig nog rekenen op scores van Niels – Maarten & Maxim om de wedstrijd winnend af te sluiten tegen een tegenstander, die (gelukkig voor ons) het merendeel van hun vrijworpen miste.

 We kunnen de wedstrijd eerlijkheidshalve kort analyseren : “het was niet goed”!

Dat o.a. K-Basketteam Kortrijk B (waartegen we vorige week verloren) verliest in Wielsbeke ; dat Gistel Oostende verliest tegen de laatste (Iebac Ieper) – bewijst dat elke speeldag in tweede provinciale spannend zal worden.

Volgende week opnieuw thuis – zondag 18/11/18 om 11.00 uur tegen de pannenkoekenboys uit Zwevezele !

S.V.

RHK Oostende B – Oostkamp B

Avanti Brugge G12 – De Panne

Basket Sijsele – Avanti J16

Avanti Brugge G10 A – Duva Gistel A