Dag: 7 oktober 2018

Wytewa Roeselare B – Avanti Dames TWO

Basket Willebroek A – Avanti Dames One

Een week voor de verkiezingen aantreden in De Provincie is uiteraard iets speciaals. Een mooie zaal met grote tribune, daar kunnen wij op onze parking slechts van dromen. Het feit dat de rechtse tribune voorbehouden was voor de thuissupporters is in deze streken te verstaan, dat we 7 € ingang moesten betalen iets minder. Onze dames lieten het niet aan hun hart komen want na 3 minuten stond het 9-8, we zouden ons vel duur verkopen. Willebroek gooide daarna 3 bommen na elkaar binnen, Geeske viel uit door een gekloven oogkas en aanvallend konden we enkel nog vanaf de vrijworplijn scoren (24-16 na 10).

Willebroek opende het tweede kwart opnieuw met 3 driepunters op rij en dat sneed onze dames de adem af. Alhoewel er mooie aanvallen opgezet werden met een degelijke afwerking werd elk kleine fout afgestraft. Ruststand 42-29

Ook in de tweede helft waren onze dames een maatje te klein voor Willebroek (dat vorig jaar nog in 1e nationale speelde), hun niveau van afwerking is (momenteel) nog te hoog gegrepen voor ons. We lieten de kopjes niet hangen en via 68-41 werd het uiteindelijk 87-51.

 

Avanti Dames : Geeske Steijns 2; Thea Debbaut 12; Lynn Delvaux 7; Judith Van Craeymeersch 15; Maité Compernolle; Felke Steijns 2; Nele Raspoet 4; Verbeest Eline 9 

Willebroek : Ruelens 2; Debie 15; Vanhoutte 15; Roekens 20; Beaurang 27; Coenen 3; Susant 2; Agbiamo 3 

 

Avanti Brugge – RHK Oostende B

“Een felbevochten overwinning tegen een stugge en agressieve tegenstander”

Rond 11u25  stond het nog steeds 0-0, maar dan was dan vooral doordat het scorebord (vooral de timer) het liet afweten en het begin van de wedstrijd dus flink wat vertraging opliep. Uiteindelijk werden de afsluitingen tussen de 3 velden omhooggetrokken en kon iedereen de tijd volgen op het scorebord op het verste veld.

Niet dat dit snel aan de score veranderde, want Avanti kon pas scoren na meer dan 2 minuten door een eerste gelukt shot van Niels, en Oostende moest zelfs bijna 4 minuten wachten voor ze een eerste keer de bal door de korf kregen: 19-11.

Ook het tweede quarter gaf ons niet meteen de indruk dat we een mooie match zouden zien, maar Avanti kon de voorsprong iets verder uitbouwen tot 37-26 aan de rust.

De tweede helft zagen we vooral een tegenstander die sterk van zich afbeet en ook vrij agressief speelde waardoor de kleine verwondingen en vooral de frustraties bij Avanti toenamen; daarenboven werden er amper (lees: géén) fouten gefloten tegen Oostende zodat ze eigenlijk vooral door de vele vrijworpen (naast enkel 2 fieldgoals en 2 driepunters)  in het zog van Avanti bleven en ze kwamen zowaar terug tot op 6 punten. Einde 3e quarter: 59-47.

Het laatste quarter ging op hetzelfde elan verder, met nauwelijks fouten gefloten voor Oostende. En ook deze keer kon Oostende vooral door 3 driepunters en massa’s vrijworpen de score van Avanti volgen. Trouwens, de laatste driepunter op de buzzer van Oostende werd door de ene ref toegekend en door de andere afgekeurd, maar finaal moest die toch op het wedstrijdblad genoteerd worden: 79-68(nvdr: de detailscore op het officiële wedstrijdblad toont 68 punten voor de tegenpartij, maar de eindscore van het wedstrijdblad toont 66 als eindscore!? Dit laatste is ook wat er op de site van de VBL staat)

Al bij al geen al te mooie wedstrijd, en ook wat minder ambiance doordat DJ My verstek moest geven, maar toch verdiend gewonnen, en daar gaat het tenslotte om. En ook onze nieuwkomer Wouter De Wilde kon al een stukje van zijn kunnen tonen, zodat ook dat belooft voor de toekomst.

BC Oostende – Avanti J16