K-Basketteam Kortrijk B – Zwevezele B

Oostkamp B – Avanti Brugge

“3 op 3, maar echt overtuigen konden wij maar voor de rust”

Zonder Daan & Fredje, maar met een trouw Avanti-legioen – dat voor de korte verplaatsing naar Oostkamp Two – massaal was afgezakt naar De Valkaart (supporters, jullie zijn top !). Drie op drie halen was de opdracht tegen een jong Oostkamp Two – versterkt met de “good old Serge Carton”.

Al scoren na 4 sec. : dat was voor Maarten ; na 38 sec.maakte Serge Carton een verkeerde beweging en voor hem was de wedstrijd al afgelopen. Oostkamp Two bleef maar missen, wij hadden alles onder controle in defense en ook in offense waren we veel sterker. Kristof – Jeroen & Maarten brachten een droge 0-12 op het bord en zij konden slechts na 5 min.hun eerste punten scoren (2-12) Zelfs tegen zone was het opnieuw Jeroen bij ons, die voor de duidelijke afscheiding zorgde (6-17). Lexie – Jeroen & Maxim zorgden onder hun drieën vervolgens voor de 13-27.
In het 2-de quarter zagen we opnieuw een beresterke Jeroen, die er in zijn eentje voor zorgde dat we 13-35 verder uitliepen. In defense geraakte Oostkamp Two er niet door, we hielden het midden goed gesloten en hun eerste punten (vrijworpen dan nog) maakten ze na 3.35 min. (15-35). Plots werd onze defense terug wat minder, zij scoorden twee keer naéén (19-35) maar omdat ze ook hun vrijworpen slecht afwerkten en Maarten in zijn ééntje bleef scoren, bereikten we de rust met 25-42.

Na de rust was het echter onze beurt voor een mindere afwerking in offense, in 2.20 min. maakten wij 1 vrijworp (Maxim), Oostkamp Two scoorde wel en plots stond het – ondanks nog twee vrijworpen van Maarten : 34-45. Het signaal voor de Avanti-supporters om “Let’s Go Avanti” te schreeuwen. Met een bom brachten Maarten & Niels (met vrijworpen) er 37-50 van. Oostkamp bleef fouten maken en Jeroen & Maarten scoorden 4 op 4 vrijworpen , Maarten scoorde opnieuw maar intussentijd kwam Oostkamp beetje per beetje terug tot 41-56 – wedstrijd nog niet gedaan.
Ondanks het feit dat we de hele wedstrijd al een bonus-marge konden bijéénhouden, was het voor iedereen duidelijk dat we dit laatste quarter niet meer echt konden domineren en Oostkamp beetje per beetje hun neus aan het venster stak. Bij ons waren het in 4.30 min. enkel Thomas V.& Maarten, die konden scoren en Oostkamp was toen al teruggekomen tot 50-60. De laatste 5 min.kabbelde de wedstrijd verder en kon Oostkamp praktisch nog enkel tegenscoren met vrijworpen en bij ons waren het Thomas I. – Jeroen en Maarten die uiteindelijk de wedstrijd beslisten : 58-72.

Volgend weekend géén wedstrijd – volgende thuiswedstrijd zondag 07 oktober om 11.00 uur tegen RHK Oostende – ook één van de ploegen, die vooraan wordt getipt.
S.V.- D’Orde

Kortrijk Sport C – Langemark A

Avanti Dames One – Waregem A

Voor hun derde wedstrijd van de competitie kregen we het tevens ongeslagen Waregem (vorig jaar nog 1e nationale) op bezoek. Onze dames wonnen de opworp en namen een verschroeiende start via scores van Nele, Geeske en Eline (6-0 na anderhalve minuut) maar toen vielen we aanvallend stil kon Waregem weer aansluiten (6-5 na 7). Een score And One van Judith, een shotje van Thea en vrijworpen van Maité (2x) en Thea (2x) diepten de kloof terug uit waardoor we na het eerste kwart en 10-puntenkloof hadden (15-5).

We bleven Waregem aanvallend beperken en via 2 vrijworpen van Lynn en 2 drives van Maité, een score van judith en een bom van Lynn bereikten we onze maximale voorsprong (26-11 na 15). We hadden blijkbaar eventjes op onze adem getrapt want de volgende 3 minuten bleven we scoreloos totdat Eline nog eens uit haar krammen schoot en 2 keer scoorde. Een vrijworp van Felke zorgde voor een 31-20 ruststand.

De rust had beide ploegen blijkbaar geen goed gedaan want buiten 2 vrijworpen van Eline en een bom van Judith brachten we er aanvallend niet veel van terecht. Gelukkig was dit ook het geval voor Waregem zodat de 10 puntenkloof op het bord bleef (36-27 na 25). Waregem werkte iets beter af en gelukkig konden Judith en Lynn elk met een gelukt shotje de voorsprong op het einde van het derde kwart vrijwaren (40-35 na 30). Het beloofde nog een spannend vierde kwart te worden. Thea en Eline scoorden inside maar we konden niet verhinderen dat Waregem naderbij kroop (44-41 na 35). Een bom van Judith was blijkbaar het signaal om opnieuw een kloof te slaan en toen de twee andere torens (Eline en Thea) ook inside scoorden was de kloof opnieuw 10 punten (51-41 na 37). In de laatste 3 minuten hielden we de wedstrijd onder controle en vrijworpen van judith (2x) en een drive van Maité zorgden voor een 55-46 eindstand.

Van een droomstart gesproken! Drie op drie halen bij onze eerste wedstrijden in 1e landelijke, wie had dat durven verwachten? Proficiat Dames en Coach ! We kijken al uit naar het vervolg .

Avanti Dames : Geeske Steijns 2; Thea Debbaut 8; Lynn Delvaux 7; Jienke Struyve; Judith Van Craeymeersch 15; Maité Compernolle 8; Felke Steijns 1; Nele Raspoet 2; Phyline Van De Bruane; Eline Verbeest 12

Waregem : Vanhoutte; Debeerst 9; Leclerck 8; Debaveye; T’Jollyn 3; Bogaert 8; Tack 2; Devolder 3; Desmet 13