Wielsbeke A – Eernegem A

Langemark A – Duva Gistel C

Izegem B – Oostkamp B

Gentson B – Avanti Dames One

In een goed gevuld Leopoldskazerne met slechts 2 betalende bezoekers mochten we aantreden tegen gevestigde waarde Gentson. Onze dames namen de beste start en via scores van Felke & Geeske, een vrijworp van Maité en een bom van Judith liepen we 4-8 uit (4-8 na 5). Verdedigend was de start heel sterk en met scores van Eline (2x) en Geeske werd het eerste kwart afgesloten met een kleine kloof (8-14 na 10).
In het tweede kwart startte Eline met een mooie postmove maar toen vielen we aanvallend stil.(12-16 na 15 en 14-16 na 17). Plots vonden we toch opnieuw de weg naar de korf en nadat Thea vanuit de post gescoord had scoorden we nog 4 vrijworpen op rij (Maité 2x en Judith 2x) zodat we opnieuw 8 punten voorsprong hadden (14-22 rust)

Na de “appelsientjes” startte de tweede helft gelijkopgaand. Een aantal mooie combinaties zorgden ervoor dat Eline vrij kwam en kon scoren (shot + vrijworp) en Geeske scoorde met een mooie floater (22-27 na 25). Eventjes verloren we de pedalen en stapelden we de balverliezen op, misten we onze vrijworpen en Gentson kon zowaar met een bom terug aansluiten (31-31 na 29). Maité antwoordde aan de andere kant ook met een bom zodat we het derde kwart toch met voorsprong konden afsluiten (31-34 na 30).
In het vierde kwart bleef het aanvankelijk moeilijk scoren (Judith en Phyline elk 1 shotje) (37-38 na 35). Judith gooide een bom, Thea en Geeske scoorden zodat we opnieuw een kloofje hadden (39-45 na 37). Judith scoorde een vrijworp en een shot maar Gentson gooide 2 bommen zodat we nog niet gewonnen hadden, 45-48 met nog 30 seconden te spelen. Eline en Nele konden vanop de vrijworplijn elk met een vrijworp de eindstand vastleggen 45-50.

Proficiat dames en coach, niemand had durven hopen dat we het seizoen zouden startten met een 2/2 maar dit zijn heel belangrijke punten. Misschien, om het de supporters niet te moeilijk te maken, de volgende keer iets minder vrijworpen missen 😉

Avanti Dames : Geeske Steijns 8; Thea Debbaut 4; Lynn Delvaux; Jienke Struyve; Judith Van Craeymeersch 13; Maité Compernolle 6; Felke Steijns 4; Nele Raspoet 1; Phyline Van De Bruane 2; Eline Verbeest 12

Genston De Raedt 8; Staelens 8; De Naeyer 4; Van De Pitte 10; Asseloos 7; De coussemaeker 8

Tussenstanden : 8-14; 14-22; 31-34; 45-50

Kortrijk Sport C – K-Basketteam Kortrijk B

Zwevezele B – Iebac Ieper A

Melco Ieper C – RHK Oostende B

WevelgemMoorsele – Avanti Dames M19 Grensoverschr.

Avanti Brugge U14 Landelijk – Blankenberge

De U14A-landelijk, onder leiding van coach Jeroen Baele, speelden deze zaterdag thuis tegen Blankenberge.

Onze avanti-jongens begonnen sterk en gedreven aan de wedstrijd. Met een agressieve defense en efficiënte aanval kwamen ze bij het begin van de wedstrijd zelfs voor na een drie-punt shot van Miro en mooie backdoor van Jarne. Blankenberge herpakte zich echter snel, en kon door hun snelle samenspel en een hoog shot percentage toch op voorsprong komen. Zo stond het na het eerste quarter 10-17.

In het tweede quarter ging de wedstrijd op hetzelfde élan door: ruststand 21-39.

Hoewel onze jongens ervoor bleven gaan, was  Blankenberge ook in het derde quarter efficiënter in aanval. De jongens gingen dan ook het vierde quarter in met een score van 29-58.

De avanti-jongens bleven goed combineren, maar het zat in afwerking af en toe tegen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 39-67.

Al bij al een goede wedstrijd van de U14A-landelijk, die grotendeels uit eerste-jaars bestaat. De jongens toonden inzet en team spirit, en bleven er tot het einde voor gaan!