Dag: 12 augustus 2018

Meetjesland A – Avanti HSE

“Eerste (oefen)wedstrijd van het nieuwe seizoen”

Na de eerste trainingen een oefenwedstrijd op zondagnamiddag in Eeklo tegen de 1-ste provincialer Basket Meetjesland A (Oost-Vlaanderen). Zonder Maarten en Jens (revaliderend en zich intens aan het klaarstomen voor het nieuwe seizoen), zou het voor het “new look” Avanti Brugge ongetwijfeld een wedstrijd worden, die in het teken zou staan van het inpassen van onze drie nieuwe spelers – Thomas Vandaele, Thomas Ingelbrecht en Jeroen Baele.
De eerste twee quarters zagen we dat onze coach tempo in de wedstrijd wilde houden en bij momenten zagen we “collectief” reeds enkele mooie acties, ondanks dat vele spelers elkaar nog wat moeten zoeken.
Ook na de rust hielden we controle over de wedstrijd, maar vanaf het 4-de quarter begonnen enkele slordigheden (slechte passing, balverliezen, slechte afwerking) zich op te stapelen en dreigde Meetjesland nog eventjes, maar daarvoor was het te laat en wonnen we uiteindelijk toch verdiend deze eerste oefenwedstrijd tegen een verdienstelijke tegenstander, die de avond voordien ook al een wedstrijd had gespeeld.

Quarterstanden : 11-21 / 24-41 / 29-56 / 54-67
(S.V.)

Wytewa Roeselare B (+10) – Avanti Dames One

Onze dames trokken zonder voor de tweede wedstrijd in de voorronde van de beker naar Wytewa B.
Avanti nam een verschroeiende start en in geen tijd was de 10 punten voorgift verdwenen. Bij 15-27 na het eerste kwart was de wedstrijd eigenlijk al afgelopen. Een goed tweede kwart zorgde voor een geruststellende 25-50 voorsprong aan de rust.
In de tweede helft werd de wedstrijd verder gecontroleerd en via 35-62 werd het 44-76 bij het eindsignaal.

Tussenstanden : 15-27; 25-50; 35-62; 44-76

Avanti Dames : Geeske Steijns 4; Jienke Struyve 10; Judith Van Craeymeersch 15; Maité Compernolle 10; Felke Steijns 8; Nele Raspoet 4; Hannah Van Craeymeersch 4; Eline Verbeest 19