Dag: 14 april 2018

KBTK Kortrijk C – Avanti Dames TWO

Oedelem A – Koksijde B

Iebac Ieper A – Oudenburg A

Avanti Dames ONE – Houtem B

Alhoewel we al wisten dat Kortrijk kampioen was na zijn nipte zege tegen Knokke wilden we ook deze wedstrijd nog winnen omdat we “gedeeld eerste” wilden eindigen. Houtem van hun kant moest deze wedstrijd winnen om zeker te zijn dat ze geen testmatch moeten spelen voor de 5e zakker in 2e landelijke en hadden daarom nog een paar speelsters van hun A-ploeg meegebracht.

Zonder Fien Vandaele (die donderdag op training haar knie verdraaide en bang moet afwachten of het miniscus of binnenste kruisband is) toonden onze dames direct dat het menens was want via mooie drives van geeske, een postmove van Thea en een score, een driepunter en 2 vrijworpen van Judith liepen we direct 13-5 uit (13-5 na 5). Iedereen bleef zich inzetten en met scores van Thea, Felke en Fien O en bommen van FienO en Judith sloten we het eerste kwart af met een 25-15 voorsprong.

Het tempo zakte in het derde kwart maar via de broodnodige punten van Fien O, Rani, Eline en Thea en 3 vrijworpen van Geeske bleven we onze voorsprong behouden (36-24 rust).

Na de rust kregen we even een dipje, Fien O kon wel de score openen maar toen bleven we 6 minuten scoreloos en naderde Houtem op zijn sokken. Toen het 38-33 werd schoot Judith nog eens uit haar krammen en met 2 driepunters op rij was de voorsprong weer meer dan 10 punten (44-33 na 27). Scores van Nele, Eline en Thea en 3 vrijworpen van Geeske brachten ons op 53-42 na het derde kwart.

In het vierde kwart hielden we ons hoofd koel, Jienke en Eline lukten nog een shotje en Thea sloot het seizoen af met 11 punten op rij (3 shots en 5 vrijworpen) . Eindstand 68-58

 

Proficiat dames met de 24e overwinning, het hoogste aantal overwinningen in de geschiedenis van Avanti dames Brugge. Het is nog niet gedaan, we hebben minstens nog 1 match te goed.

 

Avanti Dames : Geeske Steijns 10; Thea Debbaut 19; Rani Steenacker 2; Jienke Struyve 2; Judith Van Craeymeersch 16; Fien Ost 9; Felke Steijns 2; Nele Raspoet 2; Hannah Van Craeymeersch; Eline Verbeest 6

 

Houtem : Cappon 3; Geenens 14; Pervolarakis; Paelinck 4; Bogaert 11; Saelen; Van Belle 11; Arys 1; Huwe 3; De Wandel 5; De Vlieger 4; Poffyn 2

Blankenberge B – Koekelare B

KBTK Kortrijk D – Avanti Brugge C

Wibac B – Avanti Brugge

De competitie zit erop, nog een laatste duwtje op weg naar de halve finale Beker”

Laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen het 3-de laatste geklasseerde Wibac B (met slechts 6 spelers) kon voor onze ploeg opgevat worden als een “uitlopertje” maar ook als “een oefengalop voor onze ½ finale in de Beker”. Met nog 19 dagen voor de bekermatch konden we nog eens tonen wie “de kampioen” is.

Starting 5 : Lexie – Kristof – Manu – Niels – Maxim

Als je een wedstrijd kunt beginnen met o.a.drie bommen – getekend Maxim/Kristof/Lexie (3-11), dan kun je van een sterk begin spreken. We grepen onze tegenstander onmiddellijk bij de keel en legden een moordend tempo op – met een enorme gretigheid in defense. Wanneer ook Manu (2 assists van Niels) op snelheid werd aangespeeld , ook Lexie bleef verder scoren (8-23), en onze coach drie verse krachten inbracht bleven we doordrukken. Daan & Jean-Luc (2 bommen) brachten onder hun beiden de stand 8-33 op het bord.

Hetzelfde tempo en spelbeeld nog 3 quarters aanhouden zou moeilijk worden.

Met na 1 min. in het 2-de quarter opnieuw een bom van Jean-Luc, Jens – die 2 keer naéén inside goed werd aangespeeld en vrijworpen van Maarten en het stond 13-42. We zagen echter dat de afstandshotters van Wibac bij momenten wat te veel ruimte kregen en zij hierdoor ook af en toe te gemakkelijk konden tegenscoren. Daan – Jens – Maarten & Niels (die met een dunk de beweeglijkheid van de borden eens uit testte ?) bezorgden ons toen al een 30-punten kloof (20-50). Maxim (die net als Niels als nieuwe jonge aanwinsten – onder de vleugels van de ervaren spelers – enorm zijn geëvolueerd naarmate het seizoen vorderde) – Maarten en Kristof deden ons rusten met 24-56.

Na de rust zorgde Jens voor onze eerste punten en met scores van Manu & Maarten stond het halverwege het 3-de quarter 28-67. Wibac verweerde zich zo goed als mogelijk en bleef hierbij uiterst sportief zijn wedstrijdje spelen met 6 spelers. In de laatste 5 min.van dit quarter kon Wibac nog 1 vrijworp en een bom tegenscoren en was het bij ons Manu – Maarten – Daan & Maxim die 32-76 op het bord brachten.

Het laatste quarter zagen we bij ons dat dit quarter er precies wat te veel aan was. Onze defense was te laks, het hoge tempo was eruit en dat Jean-Luc pas na 1.58 min. onze eerste punten kon maken (uiteraard met een bom : 37-79) was veelzeggend. Ondanks verdere scores van Maxim – Kristof & Daan (39-87 met nog 3.50 min.), zou het moeilijk worden om de century te halen. Onze coach deed nog een poging met 5 nieuwe spelers, maar helaas …. Maarten en Manu deden ons de wedstrijd eindigen met 47-93.

 

Met 78 op 78 beëindigen we ons seizoen in de competitie, op de spannende laatste speeldag voor de 2-de plaats eindigt Iebac Ieper nog verrassend na ons en kunnen we nu reeds uitkijken naar ons volgend seizoen in 2-de provinciale.

Uiteraard kijkt iedereen in West-Vlaanderen nu al uit naar de “clash” in de ½ fin.Beker van West-Vlaanderen tussen Avanti Brugge en Sijsele B (1-ste prov.). Kortrijk moet die avond “ROOD” kleuren, op naar 04/05/2018 om 21.00 u.- inschrijven voor de bus (bussen ?) is de boodschap.

Stefaan V.

Middelkerke B – ACJ Brugge B

Avanti Brugge G8 – Gistel

Avanti M19 B – Sint-Niklase Condors