Dag: 8 april 2018

Koekelare B – Wibac B

Laarne B – Avanti Dames ONE

Dat Laarne ons de overwinning niet cadeau ging geven was al duidelijk toen F. Huys (die ook in 1e nationale meespeelt) ook aan het opwarmen was. Nochtans namen we de beste start en via mooie drives van Geeske en post moves van Thea liepen we direct 6-16 uit. Laarne paste zijn verdediging aan en wij vonden de gaten in de verdediging van Laarne iets moeilijker waardoor we met een 19-28 voorsprong konden gaan rusten.
Na de rust sleurden Fien O en Judith hun ploeg aanvallend mee maar verdedigend konden we F. Huys moeilijk stoppen (21 ptn) waardoor Laarne nog een beetje dichterbij kwamen (41-47 na 30). In het vierde kwart kregen we onze verdediging eindelijk weer op punt en konden we het laken naar ons toe trekken (51-61)

Proficiat dames met de 23e overwinning volgende week graag de 24e !!! Met nog 1 match te spelen staan wij gedeeld eerste met Kortrijk. Jammergenoeg hebben zij een voordeel omdat zij met 12 punten wonnen tegen ons en wij maar met 8 tegen hen… Kampioen is Kortrijk nog niet. Dit zal pas zo zijn als ze volgend weekend winnen tegen Knokke. Wij echter zijn officieel zeker van de 2e plaats. We hebben de beste verdediging van onze reeks en hebben op verplaatsing geen enkele wedstrijd verloren. We hebben er keihard voor gevochten dit seizoen en staan op een ZUCHT van het kampioenschap. Over eventuele testwedstrijden is uiteraard nog niets geweten… bedankt aan alle speelsters en supporters om er al een topjaar van te maken. Wordt vervolgd…

Avanti Dames : Geeske Steijns 8; Fien Ost 11; Felke Steijns 2; Judith Van Craeymeersch 18; Thea Debbaut 13; Eline Verbeest 3; Nele Raspoet 4; Fien Vandaele 2; Jienke Struyve
Laarne : Schepens 5; Meirlaen 4; Herregodts 2; Nieto; Buysse 3; De Wilde 2; Plaquet 2; Vermeersch L 6; Huys F 21; Vermeersch F 4

Tussenstanden 6-16; 19-28; 41-47; 51-61

Avanti Brugge – Oedelem

“Kampioen van 3-de provinciale A”:

Laatste thuiswedstrijd , wedstrijdbal geschonken door ADMB, Oedelem dat zijn laatste twee wedstrijden verloor en een kampioenenwedstrijd dat volledig “ROOD” zou kleuren en dat volledig in het teken zou staan van de kampioen in 3-de provinciale A :

Starting 5 : Maxim/Lexie/Niels/Kristof/Maarten :

Nadat Niels bij ons na 45 sec. voor de opener zorgde, gesteund door Lexie, zagen we ook een slordig begin van Oedelem, met als resultaat de stand : 4-1 (met nog 6.37 min.)tot gevolg. Maxim zorgde weliswaar nog voor 6-1, onze coach vroeg een time-out en met drie vrijworpen van Maxim kwam de stand 9-1 op het bord. Hierop begon de wedstrijd echt : Lexie – Niels – Maxim – Manu – Daan & twee maal Fredje zorgden voor een mooie 32-8 na het 1-ste quarter.
Het 2-de quarter zorgde Manu voor de 34-8 en vanaf dan begon de afscheidnemende Jean-Luc (JL for the friends) nog eens zijn kunnen te tonen. JL – Fredje – Daan – Maxim – Lexie bleven doordrukken naar 48-20, en wanneer ook Kristof tot scoren kwam – hierbij gesteund door Jens, bereikten we de rust met de stand 55-24.

Na de rust was het duidelijk wie de betere was in deze wedstrijd. Niels – Lexie – Maarten zorgden met nog 4 min. te spelen voor de stand : 66-32. Jens – JL (met nog twee bommetjes) en Kristof deden ons het laatste quarter ingaan met 78-32. Een moment om afscheid te nemen van JL en Wouter – dankjewel voor de schitterende momenten : “JL – we zullen uw bommetjes missen/ Wouter – moge uw nooit aflatende inzet een motivatie zijn voor éénieder”.

Het laatste quarter was het genieten : “Rood” weerklonk door de boxen, JL kreeg zijn applausvervanging en iedereen genoot van opnieuw een wedstrijd, waarin we toonden wie de waardige kampioen in 3-de provinciale was.

We hebben in de competitie nog één wedstrijd te goed in Wibac – volgende week zaterdag. Hopelijk kunnnen we er dankzij onze tegenstander nog een leuke – ontspannen wedstrijd van maken om daarna nog eens “alles te geven voor de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen” – Let’s Go Avanti”.