Dag: 24 maart 2018

Gistel D – Wibac B

Oedelem A – Knokke-Heist B

Iebac Ieper – Avanti Brugge

“Kan Iebac de eerste ploeg worden die Avanti verslaat in een competitieduel ? NEE”

 

Voorafgaandelijk aan deze wedstrijd op de Facebookpagina van Iebac : “zaterdag massaal aanwezig indien mogelijk”, “kan Iebac de eerste ploeg worden die Avanti verslaat in een competitieduel ?”

Na onze schitterende bekerwedstrijd van vorige week en met de uitslag van de heenwedstrijd tegen Iebac indachtig (106-58) zou er al een wonder moeten gebeuren zeker voor Iebac.

 

Starting 5 : Kristof – Niels – Maxim – Maarten – Lexie

 

In een slordig begin aan weerszijden/met een zwakke afwerking konden wij dankzij Niels toch als eerste scoren, kwam Iebac voor de eerste (en enige) keer voor : 3-2 en vanaf dan (na 2 min.) begon de Avanti-machine zich te lanceren. Met scores van Maxim -Lexie en Kristof (ook terug sterk in rebound) liepen we uit tot 5-11.  Iebac probeerde wel, onze coach begon aan zijn wissels en bij momenten brachten we mooie collectieve acties en met scores van Maxim – Maarten – Lexie en Manu beëindigden we het 1-ste quarter met de stand 14-23.

Dat Jean-Luc de ringen in Iebac nog goed kent, bewees hij bij het begin van het 2-de quarter. Met twee bommen van hem en een score van Manu (die als een “echte snake weer overal tussen zat”) liepen we verder uit naar 14-31. Vermelden we hierbij ook de “sportiviteit” van enkele spelers van Iebac, die bij twijfelgevallen voor wie de bal nu buiten was, hun eerlijkheid toonden. Met nog 5.35 min.voor de rust kwam Iebac nog terug tot 18-31, maar vanaf dan begonnen wij slordig te acteren, forceerden we in offense en dachten we niet meer collectief. Gelukkig kon Iebac daar niet echt van profiteren en zorgden Lexie – Maarten en Manu (enkele keren mooi aangespeeld door Niels) voor de ruststand 25-37.

Na de rust zagen we dat de wedstrijd wat “bitsiger” begon te worden, maar met scores van Lexie – Manu bleven we een mooi kloofje behouden (30-45). We kenden dan opnieuw een klein dipje waarbij onze shots niet meer binnen vielen en waarbij Iebac hun kans rook om dichterbij te komen (37-45 met nog 4.35 min.). Helaas, Iebac kreeg een TF aangesmeerd, hun defense werd almaar “harder” met als gevolg dat bijna bij elke lay-up waarvoor wij gingen zij het niet konden nalaten om een fout te maken. Uiteraard mochten wij hiervoor naar de vrijworplijn en Maarten – Maxim en Lexie werkten perfect af : 39-54.

Het was duidelijk dat we het laatste quarter gewoon ons spel moesten spelen, onze kalmte bewaren en ook deze uitwedstrijd tot een goed einde zouden brengen. Na 3 min. en met scores van Maxim – Maarten & Manu stond de 20-puntenkloof op het bord (43-63). Vanaf dat moment kregen we terug vleugels en toonden we dat we de waardige en enige echte kampioen zijn. Maarten – Maxim & Jens dreven het kloofje nog wat verder op (48-73), Iebac had toen al de handdoek gegooid en Maxim – Daan (assist Fredje) & Jens brachten de eindstand 52-81 op het bord.

 

Gezien Oedelem verloor op eigen terrein van Knokke, werden wij onverwacht nu al kampioen : proficiat aan coach en spelers en opnieuw een dankjewel voor de supporters, die de verre verplaatsing hebben gemaakt.

Volgende wedstrijd : zondag 08 april thuis tegen Oedelem – met kampioenenontbijt.

Blankenberge B – Sijsele C

Middelkerke B – Koekelare B

Koksijde B – ACJ Brugge B

Wielsbeke – Avanti Dames TWO

Met een vertimmerde ploeg trokken we naar Wielsbeke en konden door goede defense en mooi samenspel direct een kloof slaan (9-19 na 10). Aanvallend bleven we op ons elan verder gaan maar nu schoot Wielsbeke ook uit haar sloffen zodat we met een 31-40 voorsprong konden gaan rusten.

Na de rust controleerden we de wedstrijd en via 44-52 (na 30) wonnen we met onze 11e wedstrijd met 55-63.

Proficiat met deze overwinning !

 

Avanti Dames B : Fien Ost 13; Nele Raspoet 2; Rani Steenacker 9; Merel Berghs 9; Hannah Van Craeymeersch 18; Annelien Devriese 12; Fien Van Daele; Annick Vandenbranden

Waregem M19 B – Avanti M19 B

Ons zwarte beest van de heenronde waar we 2x tegen verloren. Toen verliezen was niet erg, nu zou het wel ‘gevolgen’ hebben, maar het maakt niets uit. Een sterke match spelen, meer konden we niet doen, het resultaat volgde hopelijk wel.

We starten uitstekend aan de wedstrijd. Nore en Silke nemen de bijna alle scores voor hun rekening in het 1e kwart. Er wordt goed gedrived en sterk verdedigd. Gevolg: veel vrijworpen die keurig afgewerkt worden. Sommige ouders zouden beter altijd iets te doen hebben op de matchdag zodat de meisjes hun vrij worpen blijven vlotjes scoren … Waregem blijft altijd basketten en klauwen zich terug in de wedstrijd in het 2e kwart. Onze onnodige balverliezen door barslechte passes vanop de vleugelpositie zonder oogcontact te maken, zonder goed wakker te zijn zijn een jammerlijke constante in de wedstrijd. Om er (nog meer) grijs van te worden. Een zeldzame krachtterm kon ik niet onderdrukken. Onze captain heeft beloofd de volgende keer minder te drinken en meer te slapen de avond voordien …

Net voor de appelsienen is alles te herdoen. 29-29. We lopen opnieuw uit en slaan een mooie kloof, maar de beruchte slechte passen blijven ook doorgaan in het 3e kwart. Kortom, het is en blijft een beklijvende match waarbij beide teams konden winnen. Gelukkig trokken wij net aan het langste zeel.

Hele dikke proficiat meisjes! Ik zit al aan 2 of 3 traktaties (hangt ervan af wie ze bij houdt), de lay-back van Nore is er alleszins 1 van. Op naar de 14e april.

Lotje, Marie 1, Justien (en de comeback!), Jade 12, Nore 26, Fien 10, Silke 8 en Xandra.

Tigers Evergem M19A – Avanti Dames M19A

Avanti Brugge G8 – Zedelgem