Dag: 17 maart 2018

Oudenburg A – Koksijde B

Avanti Dames TWO – Blue Cats Ieper B

Zonder Charlotte, Connie, Cara en coach Niki maar met de steun van Margo, Julie en Aranja kregen we Ieper op bezoek. We hadden de heenwedstrijd nipt gewonnen dus we wisten dat het niet gemakkelijk zou zijn. We namen de beste start (10-6 na 5) maar Ieper liet niet begaan en na 10 minuten waren de bordjes opnieuw in evenwicht (16-16 na 10). Ieper ging door op zijn elan en kon een kleine kloof slaan (24-27 na 15). Na een time out en defensieve aanpassing pikten we de draad terug op en konden de eerste helft met een kleine voorsprong afsluiten (36-34 na 20).
Na de rust bleef de match gelijk opgaan (46-44 na 25) maar schitterend defensief werk van Yente en Nele zorgden voor een verdubbeling van onze voorsprong (56-52 na 30). In het vierde kwart zetten we offensief de puntjes op de i en bouwden een mooie voorsprong uit (72-56 na 35). We hielden de wedstrijd onder controle en konden zo onze 10e overwinning vieren.
Proficiat met deze overwinning !

Avanti Dames B : Fien Van Daele 8; Annelien Devriese 24; Julie De Bel 2; Yente Lampo 8; Margo Boedt 6; Hannah Van Craeymeersch 13; Jienke Struyve 9; Nele Raspoet 4; Aranja Degrande 4

tussenstanden 16-16; 36-34; 56-52; 78-68

Wibac B – Blankenberge B

ACJ Brugge B – Oedelem A

Knokke-Heist B – Iebac Ieper A

Avanti Dames ONE- Roeselare B

In tegenstelling tot de heenwedstrijd in Wytewa toonden onze dames direct waar het op stond en via 16-2 werd het 29-9 na het eerste kwart. In het tweede kwart draaide het offensief minder goed en vooral de balverliezen zorgden ervoor dat Wytewa gelijke tred kon houden (42-20 rust).
De rust deed ons blijkbaar geen goed want verdedigend konden we geen vuist maken alhoewel het aanvallend opnieuw vlot liep (60-43 na 30). In het vierde kwart toonden we opnieuw ons ware gelaat en met een goede verdediging en mooi samenspel in aanval konden we de kloof nog wat uitdiepen (85-51)
Proficiat dames voor deze 20e overwinning !

Avanti Dames : Geeske Steijns 5; Fien Vandaele 4; Thea Debbaut 11; Rani Steenacker 5; Jienke Struyve 3; Judith Van Craeymeersch 26; Fien Ost 4; Felke Steijns 7; Nele Raspoet 5; Eline Verbeest 15

tussenstanden 29-9; 42-20; 60-43; 85-51