Dag: 17 februari 2018

Moorsele – Avanti Brugge C

Oudenburg A – Avanti Brugge

Constant zwakke partijen over heel de match (zowel Avanti, Oudenburg als de scheidsrechters).

Wat een verschil met vorige week in de bekermatch!
We kwamen op het veld met 8 man; Jens moest noodgedwongen rusten en Christophe was van wacht.
Ook de vaste verslaggever Stefaan moest werken dus de webmaster zorgt deze keer voor het verslag.

Opnieuw een tribune die hoofdzakelijk rood kleurde (er zijn nog enkele sjaals te koop voor wie er nog geen heeft!) maar het was maar de vraag of men waar voor zijn geld zou krijgen.

Het duurde anderhalve minuut voor de eerste korf gemaakt werd door Maxim, gevolgd door een driepunter van Jean-Luc. Maar het was al snel duidelijk dat we moeite zouden hebben om de century te halen. Oudenburg vertraagde het spel zoveel ze konden… en wij speelden het spelletje mee. Positief was wel dat we Oudenburg konden beperken tot 4 (vier) punten in het eerste quarter: 4-23.
Het tweede quarter startte zoals het eerste: we kwamen amper tot scoren; dat we amper 3 veldkorven konden maken is veelzeggend. Gelukkig waren er ook 5 bommen van Maarten, Emmanuel en Jean-Luc (3x). We wonnen dit quarter dan ook met amper 1 punt: ruststand 26-46.

De tweede helft waren het opnieuw de driepunters die ons in de match hielden: Maxim (2x), Maarten en Jean-Luc deden ons wat voorsprong nemen, en op het einde waren het vooral Niels en Emmanuel die nog wat konden scoren. We beperkten Oudenburg tot 11 punten, maar maakten er zelf opnieuw maar 24: 37-70.
Het laatste quarter kwam Daan wat nadrukkelijk in het spel voor door talrijke drives die meestal foutief afgestopt werden, maar het vrijwopenpercentage lag veel te laag om nog een groot verschil te maken: opnieuw een quarter met amper 1 puntje gewonnen.
Bovendien noteerden we voor Avanti twee onsportieve fouten én een technische fout van de bank.
Eindstand: 58-92.
En iedereen blij dat de match gedaan was…

Oedelem A – Wibac B

Iebac Ieper A – Blankenberge B

Meetjesland – Avanti Dames ONE

Als je de tussenstanden ziet zou je denken dat het een “walk in the park” was in Meetjesland maar de “Green Hornets” lieten zich niet zomaar doen. Meetjesland startte in zone en die schoten we met 2 driepunters en een And-One aan flarden. Ook verdedigend liep het perfect en we liepen 11 punten uit (4-15 na 10).
In het tweede kwart gingen we op ons elan verder en met opnieuw 2 driepunters bleven we ruim op voorsprong. We misten echter teveel vrijworpen om een definitieve kloof te maken want ondertussen had Meetjesland ook de weg naar de korf gevonden (19-30 ruststand).
Na de rust scoorden we opnieuw eerst (19-33 na 21) maar na een buzzerbom via het bord van Meetjesland was het precies alsof we eventjes het Noorden kwijt waren want na nog een tweede driepunter naderde Meetjesland tot op 2 punten (31-33 na 25). Als team zetten we onze schouders terug onder de defense en we lieten Meetjesland nog 2 punten scoren in dat kwart. ook aanvallend liep het weer goed en het derde kwart werd met een vijfde bom en een 12 punten kloof beëindigd (33-45 na 30).
In het vierde kwart lieten we Meetjesland niet meer dichter komen en via mooi samenspel maar met teveel gemiste vrijworpen geraakten we toch nog aan een twintiger.
Proficiat dames !

Avanti Dames : Geeske Steijns 4; Thea Debbaut 17; Rani Steenacker 7; Judith Van Craeymeersch 17; Fien Ost 6; Felke Steijns; Nele Raspoet 5; Hannah Van Craeymeersch; Eline Verbeest 7

Tussenstanden 4-15; 19-30; 33-45; 44-65

Wibac B – Avanti Dames TWO

Middelkerke B – Gistel D

Koksijde B – Koekelare B

Wielsbeke – Avanti Brugge B

Laatste wedstrijd van de heenronde en ik moest zelf nog in Sijsele spelen om 17u. Het mocht vooruitgaan, maar daar besliste de thuiscoach anders over door heel laat te arriveren. Mijn gele outfit werd mooi gecamoufleerd met een opwarmtruitje, de match mocht beginnen!

Het eerste kwart ging gelijk op, zo waren beide ploegen toch opgewarmd, 11-9 voor Wielsbeke. In het 2e kwart ging onze beter en beter, ondanks onze ondertussen klassieke missers op lay-ups. Tot nader orde mist niemand met opzet, dus blijven druk zetten in verdediging was de boodschap.

Na de koffie stokte de machine compleet. Niets lukte, lay-ups missen, vrijworp missen enz. Enkel Nore kon scoren in dit kwart. Wielsbeke won logischerwijs het 3e kwart met 13-2 (!). Na een aantal minuten in het 4e kwart stonden ze snel op 41-31, het zag er niet goed uit. Maar onze wil om te blijven basketten, sterk druk te zetten en de geregelde terechte offensieve fout die gefloten werd voor het zoveelste moving screen stuwde ons vooruit. Wielsbeke kreeg offensief niets meer voor elkaar, een technische fout van hun guard was een dieptepunt. De bonus vrije worp werd benut door Helena. Hoe slecht het 3e kwart offensief was, hoe vlot alles ging in het 4e kwart. Bijna iedereen scoorde in de laatste minuten. In 5 minuten zetten we een 2-17 run op het bord. Onze 7 meiden bleven voor elke bal gaan geruggesteund door ons massaal meegereisd publiek. Een fantastische afloop van een hele spannende wedstrijd.

Ik ben enorm trots en ook heel blij voor hen dat ze de winst hebben mogen binnen halen! Dat hebben ze volledig aan zichzelf te danken. De komende weken staan er véél lay-ups en vrijworpen op het menu ^_^!