Dag: 10 februari 2018

Blankenberge A – Avanti A

1/8 beker West-Vlaanderen

Zonder Fien V (gekwetst), Fien O (op reis) en Thea (ziek) traden we aan tegen het momenteel goed op dreef zijnde Blankenberge. Aanvallend was het voor beide ploegen moeilijk maar toch kon Blankenberge een kleine kloof slaan (13-9 na 10).
In het tweede kwart vonden we wel de weg naar de korf maar was onze verdediging niet goed genoeg om Blankenberge te stoppen (32-29 ruststand).
Na de rust speelden we een kwart op een redelijk niveau, verdediging was goed en aanvallend bleven we met de regelmaat van de klok afwerken
(41-44 na 30).
In het vierde kwart bleven we afwisselend scoren (50-55 na 35) maar Blankenberge wilde niet opgeven. Ondertussen verloren we Geeske met 5 fouten en een Blankenbergse driepunter werd beantwoordt met een driepunter van ons (53-58 na 38). Blankenberge scoorde opnieuw een driepunter en Felke werd vakkundig tijdens een open lay-up getorpedeerd zodat ze bewusteloos afgevoerd moest worden. Jienke scoorde een vrijworp, Judith’s drive ging binnen en Jienke gooide, na assist van Eline, vanuit de short corner binnen waardoor we opnieuw 5 punten voorkwamen. Blankenberge voerde de druk nog meer op en met nog 23 seconden te spelen was het inmiddels 61-63 geworden. Rondspelen lukte niet volledig en Blankenberge kreeg nog de kans om via vrijworpen gelijk te spelen. Slechts 1 vrijworp werd gescoord waardoor we in het weekend van 3 maart de kwartfinale op Knokke mogen spelen.
Hopelijk kunnen we snel iedereen recupereren.

Avanti Dames : Geeske Steijns 6; Rani Steenacker 11; Jienke Struyve 8; Judith Van Craeymeersch 17; Felke Steijns 8; Nele Raspoet 6; Eline Verbeest 7 Blankenberge Dufour 20; Vaesen; Gyssens 7; Dubois 7; Leplae 5; De Baere 9; Vanmeenen 11; Goethals 4