Dag: 20 januari 2018

Gistel D – Koksijde B

Wibac B – Iebas Ieper A

ACJ Brugge B – Avanti Brugge

“Iedereen in de zaal heeft ervan genoten”

We vallen misschien wat in herhaling, maar overal waar het rode Knights-legioen van Avanti (zie foto) op bezoek komt – maakt men er graag een feest van en dat was in Daverlo niet anders. In de Krant van West-Vlaanderen eerder deze week sprak een speler van ACJ B hetvolgende uit : “ik geloof echt dat we ze kunnen kloppen” – meer moesten onze spelers niet horen om er voluit tegenaan te gaan.

Starting 5 : Lexie – Jean-Luc – Kristof – Maarten – Niels

Na de opworp door Koen Bolle, als vertegenwoordiger van reisbureau Maretours uit Sint-Andries, was het ACJ dat als eerste de score opende. Maarten en Jean-Luc (op zijn 43-ste alom tegenwoordig in het 1-ste quarter)brachten ons naar 3-4, ACJ kwam nog eens op voorsprong (7-4) en dat was hun laatste bonus over de hele partij. Maarten – JL en Lexie brachten ons (o.a.met bommen) naar 9-19, ACJ spartelde nog wat terug tot 17-21 (met nog 4.25 min.), maar vanaf dat moment stoomde onze ploeg door en dankzij goeie shotkeuzes en scores van JL – Niels – Maarten – Jens en Daan stond het na quarter 1 : 25-40
.
Wat bij momenten ook al in het 1-ste quarter het geval was, viel ook op in het 2-de quarter : we gaven in defense te veel ruimte aan hun shotters, waarbij ook zij te vaak vanaf de 3-puntlijn hun bommen konden afvuren. Na een maand out te zijn geweest, maakte Manu voorzichtig terug zijn opwachting, kenden we in de eerste 5 minuten wat pech bij de afwerking en kwam ACJ halverwege dit quarter toch wel nog terug tot 38-48. Geen paniek bij ons, want ook Maxim had zijn kanon in stelling gebracht en met steun van Lexie en Maarten konden we gaan rusten met 45-59 (en Kristof die spijtig genoeg al zijn 3-de fout had gekregen).

Na de rust sloegen we onmiddellijk toe dankzij Jens – Lexie en na 59 sec. stond het 47-64. Ondanks verdere scores van Lexie – Jens – Daan probeerde ACJ toch nog aan te klampen tot 57-72 (nog 5.45 min.). In offense begonnen wij wat slordiger te spelen, misten we lay-ups, kon ACJ opnieuw te gemakkelijk en te vaak vanaf de zijkant hun bommen afvuren, maar dankzij scores van Jens – Maarten konden we toch geruststellend het laatste quarter ingaan met 65-82 – wedstrijd normaal gezien al gespeeld.

De eerste 5 min. in het laatste quarter waren aan beide zijden niet echt goed : ACJ maakte in die tijd 1 vrijworp en bij ons was er gelukkig Maxim – die met 2 bommen ons naar 66-89 bracht. De laatste 5 min liep de wedstrijd dan ook naar zijn einde en zorgden Fredje – Niels (met een dunk) voor de verdiende eindstand 74-95 : een stand waar iedereen die van basket houdt tevreden mee kon zijn en waarbij iedereen in de zaal had genoten.

In een verkiezingsjaar nog een kleine boodschap : naast voetbal is er ook nog basketbal dat leeft in onze Brugse regio – getuige de vele toeschouwers (ong.300 voor een wedstrijd in 3-de provinciale) die vandaag in Daverlo aanwezig waren !
Ook puik werk van ACJ, die ervoor had gezorgd dat iedereen op een deftige manier (met een zitje) deze wedstrijd heeft kunnen bijwonen.

Blankenbere B – Ruddervoorde B

Knokke-Heist B – Oudenburg A

Wervik – Avanti Brugge

Melco Ieper – Avanti Brugge A

Waregem A – Avanti Brugge B